lauantai 6. heinäkuuta 2013

Sähköjohtoja ja IV-kanavia

Tiistaina IV-asentajat kävivät katsastamassa työmaan. Asennus alkoi keskiviikkona. Muutamassa kohdassa olin rei'ittänyt kanavapaikat väärin, eli pitää vähän paikkailla höyrynsulkua. Muutoin asennus taisi sujua ihan hyvin, joskin urakoitsijoita hieman harmitti tehdä tuo työ yläkautta. Täytynee laittaa vastaava mestari tarkastamaan työn laatu.


Sauna IV-kanavat.
Perjantaina työ tuli valmiiksi. Vielä pitää tehdä tuloilmalle teknisen tilan seinään. Asentaja haluaa samalla asennusreissulla tulla asentamaan koneen paikoilleen ja eipä kai siitä haittaa ole. Pitää vaan tasoitella ja maalata teknisen tilan väliseinät sitä ennen.

Tiistaina sähkäri soitti aamupäivällä ja kyseli, voisiko työmalle tulla vetämään johtoja torstaina ja perjantaina. Kerroin, ettei kaikissa väliseinissä ole vielä levyä toisella puolella. Sähkärin mukaan tuo ei haitannut, joten sähkövetoja alettiin tehdä torstaina. Sain kuin sainkin levytettyä kaikki väliseinät toiselta puolelta ennen sitä. Suuri kiitos siitä kuuluu taas Atelle, joka jaksoi tehdä pitkän päivän tiistaina.

Työn edetessä kävi selväksi, ettei sähkökaappia voi sijoittaa sille kaavailtuun paikkaan. Onneksi se mahtuu kuitenkin tekniseen tilaan toiselle seinälle. Ahdasta tulee, mutta ehkä kaikki kuitenkin mahtuu alle kahteen ja puoleen neliöön. Viimeiseksi sovittelen itse keskuspölkkärin sinne, saa nähkä miten käy. Käytännössä teknisen tilan sovittelun tekee ongelmalliseksi se, että eri suunnittelijat sovittelevat sinne laitteitaan ilman, että tietävät toisistensa suunnitelmista mitään. Jos nyt aloittaisimme talosuunnittelun, laittasin taloon 10 neliön teknisen tilan, johon tulisi samalla varasto. Ei tarvitsisi tehdä erillistä ulkovarastoa jai kaikelle olisi tilaa.

Ahdasta tulee.
Sähkötyö eteni vauhdilla, mutta silti antenni- ja verkkojohdot sekä Oumannin kaapelit jäi vielä vetämättä. Sähkäreillä on vähän kiireitä, mutta he yrittävät kuitenkin käydä tekemässä nuo ensi viikon aikana.

Vessa. Johtonippu menee lattialämmityksen jakotukille.
Katkaisijaa yksi ristiin ja toinen poikittain. Lisänä pölynimurin rasia.
Telkkaripöydän taakse tulee "pari" pistorasiaa.
Keittiö ja vähän suurempi lihaleikkuri.


Keskiviikkona soitin putkimiehelle, että hän voisi käydä laittamassa hanakulmat paikoilleen jossain sopivassa välissä. Sopiva väli oli samainen keskiviikko ja sitä seuraava torstai. Nopeaa :) Nyt viemäri on kytketty katolle, samoin radon ja kaikki hanakulmat on paikoillaan. Se tarkoittaa, että putkimies käy seuraavan kerran asentamassa vesikalusteet! Ihan pimeetä. Okei, kunnallistekniikan kytkemisen jälkeen putkarin pitää käydä kytkemässä vesimittarilta putket jakotukille.

Torstaina jeesailin sähkäreitä, mutta eilen pääsin taas ulkovuorin kimppuun. Tulotakin syntyi taas vähäsen. Kun kävimme tänään kuvaamassa talolla, totesimme molemmat, kuinka sopusuhtainen ja nätti talosta tulee. Aloimme myös pohtia talon väriä uudestaan, koska tuo valkoinen väri näyttää sopivan taloon vallan mainiosti. Se sopii myös ympäristöön, joten uskin rakennusvalvontakaan siitä valittaisi. Tätä on onneksi aikaa pohdiskella sillä aikaa, kun talo muutoin valmistuu.

Pitkästä aikaa kuva vakipaikalta.

Eilen kävin naapurityömaalla kyselemässä vedensaantia, jos emme saa vesiliittymää valmiiksi ennen mlp-kaivon poraamista. Naapuri lupasi vettä, joten laitoin kaivon tilaukseen.

Seuraavan viikon tehtäviin kuuluu piipun asentaminen, kylppärin seinäkoolaukset ja teknisen tilan seinän rei'itys. Myös ulkovuoria olisi tehtävä ja osan väliseinistä voisi jo villoittaa ja lyödä kiinni. Viikko alkaa kuitenkin maanantaina rautakaupasta, kun pitää hakea telinettä ulkovuorin viimeistelyä varten. Ymmärsin viimein, että telineet on pakko ostaa, koska tarvitsen niitä ulkovuorin teossa, katon teossa ja ensi vuonna maalamisessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti