sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hiljaisuudessa hyvää tulee?

Viikossa on ainakin ollut tapahtuvinaan yhtä ja toista. Eteisen toinen seinä on levytetty. Säteen huoneen kohdalla oleva porrasvarauksen aukko tuli täytettyä 98 mm  mitallistetusta puusta tehdyllä rungolla. Kylppärin metallirankaseinien alajuoksut on kiinnitetty. Kylppärin ja teknisen tilan välisen seinän juoksua kiinnitettäessä havaitsin, että kaapelikanavan hukkuneeksi luulemani vetolanka löytyi metrin päästä putke sisältä. Hyvä niin, olisi muutoin ollut hirveä työ koittaa kiskoa vetolankaa putkeen.

Saimme keskiviikkona hankittua kaakelilujat Bauhausista. Lopulta noiden kanssa ei olisi ollut niin kiire, koska levytän väliseinät kuivien tilojen puolelta ensin.

Eteisen seiniä levytettynä. Khh:n kaapeille tehty tuet. Latan vieressä näkyy himmeällä takan paikka.
Keittiönurkkaus alkaa muotoutua.
Keskiviikkona aloittelin kattoläpivientien kanssa. Katto on ikävän jyrkkä ja talo korkea. Valjaiden kanssa työskentely sujui kohtuullisen mukavasti. Turvaköyden kiinnityspisteen täytyy vaan olla melkein kohtisuoraan harjalta työskentelypisteeseen. Jos kiinnityspiste on sivussa, alkaa köysi vetää ja työskentely käy hankalaksi.

Liesikuvun kattoläpivienti.
Tänään sain viimeisenkin läpivienneistä tehtyä. Noh, piippu pitää toki vielä puhkoa katolle :) Tänään myös puhkoin reikiä katon höyrysulkuun IV-kanavia varten.

Eilen lisäilin ruuveja kipsileveyihin ja tein kiintokalusteita ja hanakulmia varten tukia seiniin.

Tontille on myös ropissut yhtä ja toista tavaraa. Keskuspölynimuri tuli alkuviikolla ja piippu viime perjantaina. Imuri on Beam SC 335. Tuon valinnan ratkaisi hinta. Allaway ja Puzer olisivat olleet kalliimpia.

Piipun juuripelti.
Keskuspölynimurin ja piipun osia. Toivottavasti eivät sekotu keskenään :)
Kiitolinjalta soitettiin perjantaina, että takka tulee maanantaina. Kivet pitää kantaa heti sisälle, koska muurari tulee tiistaina! Vähän tuo takan toimitus on myöhässä, ilmoitettu toimitusaika oli 26. päivä. Toivottavasti kyydissä on kaikki osat ja kaikki on ehjää.

Vastaavan mestarin kanssa oli tiistaina juttua aikatauluista. Laatta ei kuivu näin kosteaan aikaan huonostikaan. Siksi onkin tärkeää saada lattiiaan lämmöt päälle ja kuivatus sisälle. MLP:n kaivoin poraamista varten tarvitaan vettä, joten kyselin naapureilta halukkuutta kaivella nyt samalla. Molemmille naapureille tuo sopi, mutta aikataulu on vielä avoin, koska alueen kiertotie on nyt poikki. Jahka saan vesiasian ratkaistua tavalla tai toisella, voin varata porausajan ja silläkin rintamalla homma menisi eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti