lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kuraa lattialla

Heräsin perjantaina "aamulla" klo 04:45 karmaisevaan tunteeseen, että putkitin betonilaatan mittauspaikat hutiloiden. Tarkkakorvaisimmat saattoivat viime bloggauksesta havaita, etten laittanut yhtään putkea niin, että kosteuden voi mitata laatan ja 30 mm eristeen rajapinnasta. Tämä amatöörimäinen virhe tutkimusjärjestelyissä johti siihen, että lähdin tontille viideltä ja korjasin tilanteen. Eli voimme seurata kosteuksia kolmesta mittauspisteestä.


Keittiön ja kodinhoitohuoneen pisteissä voidaan mitata soran ja 100 mm eristeen välistä, 100 mm ja 30 mm  eristeiden välistä ja laatan ja 30 mm  eristeen välistä. Siirin huoneesta voidaan mitata kosteus laatan ja 30 mm eristeen välistä ja kahden eristekerroksen välistä.

Yhdeksän aikoihin ajelimme tontille tarkastamaan tilannetta. Siiri ilmoitti matkalla, että haluaa odotella autossa. Mutta kun tontilla oli pekoniauto, Siiri ilmoitti, että hän tulee isin kanssa katsomaan talolle :)Lattiavalun hoiti Betonityö Nurminen. Nurmisen kanssa jutustellessa selvisi, että hän oli käynyt torstaina tarkastelemassa työmaata. Hän oli havainnut, etä saunan kuivakaivo oli liian korkealla, ja varsin ystävällisesti hän oli korjannut koron oikein. Tällaisia urakoitsijoita lisää, kiitos!

Sovimme Nurmisen kanssa, että he levittävät betonin pinnalle hoitoaineen, joka estää betonin liian nopean kuivumisen, joka taasen haittaisi betonin kovettumista. Betonin kovettuminen on nähkääs kemiallinen reaktio, joka vaatii vettä lähtöaineena :) Hoitoaineen sijaan laatan päälle olisi voinut lattaa myös muovin, mutta tällä kertaa ei pysty kykenemään.Laatassa pitäisi olla kallistukset oikein. Ainakin merkkailin saunan väliseinien nurkat harjateräksellä siten, että betonimiehet saavat tehtyä kallistukset kerralla oikein. (Itse en tällaiseen nerokkuuteen kyennyt, vastaavalla mestarilla oli tässä ideassa taas näppinsä pelissä.)

Tontilta lähtiessä tajusin, että eihän me sitten laitettukaan lattikaivoa vessaan, vaikka piti. En ollut tätä tajunnut aikaisemmin ja nyt on myöhäistä tehdä asialle mitään. Ohimenevän hetken mietin lattian piikkaamista. Luulen kuitenkin, että tämän kanssa on vain elettävä.

Tänään kävimme tyttöjen kanssa tekemässä taas yhden kaatopaikkakuorman, joka pitää kuskata Tarastejärvelle maanantaina.

Tilasin viime maanantaina Talotekolta väliseinämateriaalit. Tavarat tulevat ensi viikon perjantaina. Samalla sain kuulla, että Pihlalta on tilattu uusi kynnys etuoveen ja ikkunoihin on samalla tilattu uusia sisäpuitteita ja ulkolistoja. Toimitusajasta ei ollut vielä tietoa, mutta reklamaatiot ovat kuulemma tehtaalla etusijalla. Toivottavasti saamme pian etuoven paikoilleen.

2 kommenttia:

  1. Hienosti edistyy :)
    Meillä ei oo vessassa lattiakaivoa ja oikein hyvin on pärjätty. Mua ahdisti se ajatus, että se kaivo olis ollu siellä kaapin alla (niinku yleensä) ja se olis ollu äärettömän hankalasti puhdistettavissa.

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio. Itse pidin kovin edellisen asunnon minimalistisesta vessakalustuksesta ja lattiakaivosta, jotka mahdollisitvat vessan pesun käsisuihkulla. Helppoa oli!

    Ehkä tästä päästään yli :)

    VastaaPoista