sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Valmista lattiaa

Keskiviikkona ja torstaina laatoitustyö jatkui. Kiinnitin ensin kokonaiset laatat ja leikoin lopuksi palaset. Ostin Biltemasta n. 50 €:n laattaleikkurin, joka osoittautui erittäin hyväksi hankinnaksi. Mano lupautui viikonlopuksi kaveriksi, joten yritin väen väkisin nykertää laatoituksen valmiiksi lauantaita varten. Yhdeltätoista oli pakko tunnustaa, että homma jää vähän kesken. Viidentoista tunnin työpäivä alkoi olla riittävästi.
Tytöt kävivät auttamassa isiä mittauspuuhissa. Siiri ihastui myös laattaleikkuriin.
Lauantaina Mano sitten tuli jeesimän ja vuorossa oli saumaus. Tosin saumat piti puhdistaa sitä ennen ja lattia oli imuroitava. Joku oli sotkenut laatoja saneerauslaastilla, joten nekin sotkut oli siivottava. Koska torstaina jäi muutama laatta kiinnittämättä, piti ne lätkiä paikalleen, eikä lattiaa voinut saumata kokonaan kerralla. Niinpä jätimme teisen suosiolla saumaamatta. Se puuha oli vuorossa tänään, kun rykäsin itse saumaten ja pesten. Saumauslaasti kuivuu aika nopeasti, joten työssä on pakko pitää melkoista tahtia. Hikihän siinä tulee. Työ on kuitenkin erittäin palkitsevaa, koska lopputuloksena on valmista lattiapintaa.

Laatassa on mukavasti elävyyttä. Laatan pinnassa on tosin vielä näissä kuvissa saumauslaastipölyä, joka pitää imuroia pois. Ei taida vaan meidän Electrolux tykätä siitä hommasta.


Eteisen saumat ovat vielä märkiä, joten väri on tummempi kuin olohuoneessa.


Laattoja jäi kaksi kokonaista kappaletta yli. Saneerauslaasti jouduin hakemaan pari säkkiä lisää, eli sitä meni yhteensä 7 säkkiä (Casco FloorFlex). Saumauslaasti riitti juuri sopivasti. Eli mitoitus meni nappiin. lopputulos miellyttää omaa silmää, joten työ lienee onnistunut. Merja voi heittää vaikka kommentin, jos on eri mieltä ;)

1 kommentti:

  1. Mooi.. Mulla ois yks pieni juttu eikä teille ole yhteydenottomahdollisuutta, niin laittaisitko mulle mailia osoitteeseen villatykki@gmail.com niin saisin kerrottua asiani, kiitos :)

    VastaaPoista