keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Perustustarvikkeiden tilaus ja tontilla tapahtuu...

Eilen lähti kasa tarjouspyyntöjä perustustarvikkeista. Listalla oli kolme Rautiaa, yksi Agrimarket, Juupajoen Rauta- ja Rakennustarvike Oy, Meltex ja Edustusliike Ilkka Häkli Oy. Kaksi viimeistä olivat pääsuunnittelijan suosittelemia toimijoita.

Ensimmäiset tarjoukset saimme jo eilen ja tänään tuli lopuistakin paikoista ainakin jonkinlainen vastaus. Aikataulu oli vähän kireä, kun tavaraa piti saada jo ensi viikolle. Tarjousten perusteella päädyin tilaaman LammiTassu -anturamuotit Kangasalan Rautiasta. Muottien pitäisi saapua tontille ensi tiistaina tai keskiviikkona. Loput tarvikkeet, eli harkot, laastit, raudat, eristeet, viemäriputket, salaojatarvikkeet jne. tilasin Edustusliike Ilkka Häkli Oy:ltä. Ensimmäiset tavarat olisivat tulleet jo huomenna tontille, mutta onneksi (ks. tontin tapahtumat alla) pyysin tavarat mieluummin ensi viikolle. Nopeaa ja asiallista palvelua Häkliltä, eli kiitokset tähänastisesta.

Pyysin tarjoukset sekä EPS että XPS -eristeistä. Työn puolesta oli aika kova paine valita jälkimmäiset, koskapa ex-kollega vertaa EPS:ää pesusieneen ja on sitä mieltä, ettei kyseistä tavaraa pitäisi missään nimessä käyttää rakentamisessa. Noh, hän tutkii työkseen ongelmaisia rakennuksia ja näkee työnsä puolesta ne karseimmat tapaukset. XPS oli karkeasti tuplaten kalliimpaa kuin EPS ja meidän tapauksessa ylimääräistä pitää latoa tiskiin toista tonnia. Päädyin silti XPS:ään. Painavin syy tähän oli se, ettei perustuksessa tehtyjä virheitä tai ilmaantuvia ongelmia ole laisinkaan helppo korjata jälkikäteen. Laskeskelin myös, että lisäämällä omatoimisuuden osuutta (vastaavan yllyttämänä muuraan perustukset itse) saan "avaimet käteen" rahalla paremmat eristeet ja ulkorakennuksen perustuksen kaupan päälle. Toki se kaikki pitää sitten tehdä itse. Pian näette, kuina äijän käy.

Eristeisiin liittyen, pääsuunnittelijan kanssa ajateltiin tehdä koe betonilaatan kuivumisesta. Eli tarkoitus on mitata pintakosteuksien lisäksi kosteutta eristeen ja betonin rajapinnasta. Tästä järjestelystä kerron sitten enemmän jahka on aika valaa laatta.

Sitten ne kuulumiset tontilta. Ei mitään. Kävimme tänään katsastamassa, mitä kaivuri on saanut aikaiseksi, mutta eihän tontilla ollut koko vehjettä. Viestitys pääsuunnittelijalle paljasti, että kaivuri tulee eilisen tiedon mukaan tontille viimeistään huomenna. So be it. Käväisenpä katsastamassa tilanteen huomenissa töiden jälkeen. Olisi kiva käydä esittäytymässä kaivuriurakoitsijalle ja vaihdella pari sanaa pohjatöistä.

Edellä sattuneesta syystä siis ei kuvia tänään. Valitan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti