perjantai 22. maaliskuuta 2013

Aloituskokous

Tänään pidettiin aloituskokous kunnantalolla. Vein samalla rakenne- ja LVI-suunnitelmat kuntaan. Katselmukset on karsittu kunnan puolesta aika minimiin. Vastuuta siirretään entistäkin enemmän pääsuunnittelijalle. Pääsuunnittelijoille pitäisi varmaan kehittää jonkinlainen auktorisointi tms. sertifikaatti, jolla voisi edes jotekin osoittaa edes muodollista pätevyyttä. Toisaalta paperit ja todistukset eivät auta takaamaa sitä, että hoitaa työnsä mallikkaasti. Kaikki tällaiset sertifikaatit lisäävät myös viranomaisbyrokratiaa. Ainakin toistaiseksi viidakkorumpu taitaa olla ainoa tapa löytää hyvä pääsuunnittelija.

Maaurakoitsijan pitäisi viedä kaivuri tontille tiistaina ja keskiviikkona sitten alkavat työt. Aika absurdia, että kaikki viime kuukausien suunnittelu ja ihmettely alkaa viimein muuttua toteutukseksi. Onkohan kaikki tarpeellinen huomioitu? Ainakin yhden asian hoidin taas vähän paremmin, kun pyysin Elenialta sähkökaapelin sijaintikartan. Kaivurimiehen on mukavampi työskennellä, kun tietää missä johto kulkee.

Sain eilen viimein myös soitettua sähkärille ja varoiteltua alkavasta projektista. Sähkäri haki tänään sähkösuunnitelmat. En kilpailuttanut sähköurakkaa laisinkaan, koska tämä kaveri tekee erittäin hyvää ja siistiä jälkeä, hänet saa aina puhelimella kiinni ja yleensä hänet saa paikalle niin lyhyellä varoitusajalla, että itseä hävettää. En tiedä miten hän ehtii, mutta niin vain on luotettava työmies, ettei muita kannata kysellä.

Pitänee käydä viikonloppuna ottamassa kuvia tontilta ennen töiden alkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti