maanantai 5. marraskuuta 2012

Suunnitelmat etenevät

Taloteon myyjä soitti tänään ja kertoi käyneensä kunnassa keskustelemassa rakennustarkastajan kanssa. Tarkastaja oli sanonut, että omakotialueellamme on pääsäännöksi ajateltu alusta alkaen (ensimmäiset talot karjalaisten rintamamiestaloja) puolitoistakerroksisia taloja. Aikojen saatossa kunnassa on aina silloin tällöin lipsahtanut jokunen yksikerroksinen talo luvan saaneiden puolelle, mutta nyt asiaan on kuitenkin otettu tiukempi linja. Harmi, ettei hän kertonut tätä minulle heti alkuunsa. Toisaalta tämä ohjasi suunnitelmiamme sellaisiksi kuin ne nyt ovat, mikä ei ole laisinkaan huono juttu. Toistaiseksi jokainen myötä- ja vastamäki tässä projektissa on vienyt asioita eteenpäin.

Talomyyjä oli näyttänyt uusia suunnitelmiamme ja ne olivat kuulemma kelvanneet tarkastajalle hyvin. Siitäkin huolimatta, että talo on syvärunkoinen. Muoto oli kuulemma okein sopiva alueelle. Eli se on *piip* jessiä se, nyt suunnitelmat etenevät tarjouslaskennan puolelle. Talomyyjän kanssa oli juttua, että voisimme kuitenkin aloittaa pohjatyöt tänä vuonna ja rungon pystytys voisi olla maaliskuulla. Näin saisi paremmin rakentamisaikaa itselle ensi kesäksi. Tämän pitäisi näkyä myös paketin hinnassa, mikä ei ole laisinkaan huono juttu sekään.

Merjan veli oli kuljettanut kuormallisen puita tontilta, mutta hommaa pitää jatkaa huomenna, kun kunnan ukot olivat kaataneet tienvieruspuut meidän puiden päälle. Pääasia kuitenkin, että myös kunnan miehet olivat jo käyneet paikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti