sunnuntai 30. elokuuta 2015

Hämärähommia

Viime torstaina hain peltisepältä kasan peltejä. Itse asiassa kaiken autokatokseen tarvittavan pellin.

Havaitsin unohtaneeni sokkeli-/harjakaistat tavaratilauksesta, joten kävin perjantaina rautakaupassa. Vain havaitakseni, että tuli kaista väärässä sävyssä. Taloon tuli Katepalin musta Classic KL -huopa, kun taas katokseen Icopalin grafiitinmusta PlanoPro -huopa. Jäi tarjouspyynnössä huovan erittely tasolle "musta palahuopa" ja näin siinä kävi.

Tuskin nuo nyt kovin pahasti riitelevät keskenään. PlanoPro on kiiltävä. Sen erikoisuutena on, ettei paloissa ole lainkaan irroitettavia suojamuoveja. Niinpä sitä on aika mukava latoa katolle. Roskaa tulee paljon vähemmän kuin tavallisessa huovassa. Hintaa tosin on myös aika lailla enemmän (puolitoistakertainen hinta). Räystäpaloissa hintaero oli vielä huimempi (kolminkertainen).

Lauantaina kävin vaihtamassa räystäspalat ja iltapäivällä pääsin katon kimppuun. Lauantaina sain ensimmäisen lappeen aika hyvälle mallille. Tänään sitten jatkoin sen loppuun ja toisesta lappeesta tuli noin 2/3-osaa. Vähän iltapäivällä ukkonen toi sadetta, joten välihommina heitin toisen varaston yhden seinän kipsilevyt paikoilleen.Pimeää on. Sain eilen ensimmäiset kehut katoksesta, kun eräs ohikulkija huuteli krediittejä katoksen ulkonäöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti