sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Nosturi

Tänään tontilla kävi nosturi nimeltään Atte. Sepäs oli oiva työväline ja niinpä sain palkit pilareiden nokkaan.


Oli meillä Aten kanssa oikeasti hieman työtä noiden palkkien nostossa. Tuo 13 metrinen pitkä sivu tuli kahdesta palkista. Nostimme ensin viisimetrisen paikoilleen ja se sujui ihan mukavasti. Mutta sen kahdeksanmetrisen kanssa saikin sitten tehdä jo ihan töitä. Yhtään pidemmät palkit olisivat tainneet jäädä käsipelein nostamatta. Tuosta palkkien liitoskohdasta tuli muuten ihan siisti.


Kyselin eilen Merjan veljeltä, josko hän ehtisi tulla nostelemaan traktorilla kattotuoleja ja palkkeja tässä lähiaikoina. Vähän oli kiirettä, joten siksipä päädyin repimäät palkit käsipelein. Nyt voin vielä mitoittaa kattotuolien paikat ja laittaa kulmaraudat valmiiksi. Kattotuoleja nostellaan näillä näkymin parin viikon päästä.


Katoksen ulkomitat alkavat hahmottua. Merja tuumaili, että nyt olen rakentamassa traktoritallia. No onhan se vähän iso. Etenkin talon suunnasta katos näyttää vähän tylyltä, kun vastassa on 13 metriä pilari ja palkkilinjaa. Eittämättä koko takaa kuitenkin katokselle myös mainion käytettävyyden, kun autosta pääsee mukavasti ulos ja varastotilaakin on aika huimasti. Jos muuten varastotilan olisi puolittanut, ei olisi tarvinnut lätkiä katokseen kipsilevyjä ja ostaa kalliita paloluokiteltuja ovia varastoon. Eipä tullut tuota selviteltyä silloin aikanaan ja minulle asia valkeni vasta kun hommasin katoksen rakennesuunnitelmat. Tästä tulee niin kallis ja hyvä, ettei taloa taida raaskia ihan heti myydä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti