sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Kattotuolien asentelua osa I

Viime torstaina sain oikeaa nostovoimaa työmaalle. Merjan veli tuli traktori-tukkikärry-yhdistelmällä paikalle. Tarkoituksena nostaa kattotuolit pauikoilleen. Olin palkkien noston jälkeen askarrellut päätymmäisiin kattotuoleihin räystäsjatkot ja mittonut ja kiinnittänyt kulmaraudat valmiiksi kattotuolien kiinnittämistä varten.

Tämäpä oli sekä nostajalle, että minulle ensimmäinen kerta kattotuolien asentelua, joten hieman piti ensin miettiä, että miten tätä aletaan toteuttaa. Ensimmäisen kattotuolin asentaminen olikin vähän törimistä. Sinkoilin tikkailta toiselle ja yritin touhata kovin jotakin. Kova tuuli häiritsi hieman nostoa. Mutta ankkurinaulalla molemmista päistä kiinni ja sitten suoristelua. Kyllä sen siihen sai lopulta reivattua.


Toisen kattotuolin kanssakin oli ihan tekeminen. Kaksi tuolia sai kuitenkin reivattua keskenään jo aikas hyvään pakettiin, joten ei enää ollut pelkoa siitä, että jotain tulisi tuulen mukana alas.

Vaikka tuulesta olikin hieman ylimääräistä harmia, liikutteli Pauli kattotuolia todella näppärästi. Ilmeisesti on kovasti harjoitellut tukkien kanssa. Silti nuo kattotuolit olivat varmasti hankalampia, koska ne nostettiin liinan varassa, Täytyy tässä siis kohottaa hattua Paulille ja osoittaa suuri kiitos tähänastisesta työstä.

Seuraavien nostelu olikin sitten jo helpompaa. Saimme lopulta asennettua 10 paikoilleen. Puoli kymmeneltä oli kuitenkin aika lopettaa nostotyöt, ettei mene pitkäksi. Parantelin vielä reivauksia ja olin sängyssä lopulta vähän yli yksitoista. Aamulla oli herätys viideltä, jolloin jalat olivatkin kivasti hapoilla.


Kuusi kattotuolia jäi vielä toiselle iltaa. Vielä ei ole tietoa, koska saan nostomiehen paikalle, mutta eiköhän se tässä jossain välissä onnistu.

Tänään piti iltapuhteina mennä naputtelemaan rakennesuunnitelmien mukaiset reivaukset kattotuoleihin. Sade ajoi kuitenkin minut sisälle ennen kuin ehdit oikeastaan edes alkuun. Jäi siis yrittämiseksi tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti