tiistai 22. heinäkuuta 2014

Maalaustyö etenee

Sain viime perjanaina juuri sopivasti kaikkien korkeiden osuuksien maalaukset valmiiksi ennen henkilönostimen vuokran päättymistä. Viimeisenä hommana maalasin työhuoneen osuuden (iso ikkuna kuvassa vasemmalla). Merja taisi jo aiemmin listata joitakin käyttämämme Teknoksen Nordica Ekon hyvä ominaisuuksia ja mieleen tuli vielä yksi - nopea kuivuminen. Maali on nopeasti pintakuiva, kuitenkin niin, ettei se häiritse maalaustyötä. Mutta kahta eri väriä maalatessa voi ihan pienen odottelun jälkeen tehdä rajausteippauksia juuri maalatun pinnan päälle. Tuota tuli hyödynnettyä reilusti talon korkeita seinäosuuksia maalatessa, kun nostimen vuokra-aika oli rajattu. 


Perjantain jälkeen on tahti vähän hiipunut. Merja aloitti auktorisointitenttiin lukemisen, joten lastenhoitovastuuta ei voi kokonaisvaltaisesti sysätä enää hänelle. Kuitenkin etuoven ja kodinhoitohuoneen päädyistä sain alaslaskut maalattua, mikä tarkoittaa sitä, että kaksi päätyä on nyt täysin valmiina (pilaritkin saivat eilen toisen pintamaalin).


Talossa on kolme pilaria ja yksi palkki maalattavana. Pesin pilarit Teknoksen homepesulla, koska pilareihin oli ilmestynyt jo vuodessa mustaa homelaikkua. Parin päivän uivumisen jälkeen maalasin kertaalleen Teknoksen Nordica-pohjusteella. Tuo olikin aika tiukkaa kamaa, kun maalausvälineissä oli itsesyttymisvaara... Mutta helppoa levitettävää ja hyvä peitto siinäkin.


Tänään olisi tarkoitus työstää tuo olohuoneen seinä valmiiksi, jonka jälkeen on enää 13 metriä makuuhuoneseinää jäljellä.

1 kommentti:

  1. T'ydennettäköön, että makuuhuoneseinä on maalattu kaksi kertaa minun korkeudeltani (eli siltä korkeudelta, joka ei vaadi mitään korokkeita ja tikkaille nousua, minulle kun keittiöjakkarakin on liikaa korkeutta)

    VastaaPoista