torstai 3. heinäkuuta 2014

Lisää koemaalausta

Merjan tuomio aamulla oli, että maalattu pinta on liian pieni kokonaisuuden arvioimiseksi. Niinpä tänään tartuin taas pensseliin ja maalasin purkillisen vaaleaa ja tilkan tummaa kaveriksi. Bitte schön:

Nurkkalautoja ei korosteta.Kuvat kertovat varsin huonosti totuuden. Ylin ja alin ehkä parhaiten vastaavat todellista tilannetta. Kyllä tuo siltä näyttää, että nämä ovat meidän sävyt.

Pari havaintoa maalaamisesta:

 1. Hiottu pinta on hankalaa maalattavaa.
 2. Maalaaminen on koukuttavaa. Etenkin isojen selvien pintojen maalaaminen on mukavaa :)
Vähän alkaa olla sellainen olo, että nuo smyygit pitää irrottaa ja maalata erikseen. Muuten ikkunat pitäisi teipata todella tarkkaan. Jos smyygit irrottaa, saa myös ikkunapellit irti, eikä niitäkään tarvitsisi suojata...

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!

  Ja kiitos vinkkauksesta tuon Eko-maalin ja yhteistyön suhteen, meillekin tuli tänään neljä pikkupurkkia kokeiluun. Viikonloppuna päätetään sävy ja laitetaan ulkomaalaustellingit pystyyn ja ensi viikolla alkaa maalaus, eli suht samalla aikataululla mennään. Mulle ei ollut tullut mieleenkään, että nuo smyygit voisi myös irrottaa suojaamisen sijaan. To-del-la houkutteleva ajatus.

  VastaaPoista
 2. Mainiota, että saitte tekin yhteistyön viriteltyä!

  Mä en jaksa rakennella telineitä. Löysin Torista houkuttelevan hintaisen henkilönostimen: http://www.tori.fi/pirkanmaa/Henkilonostin_DINO100_6020626.htm

  Nyt se on tilattu tontille heinäkuun puoliväliin.

  Pitää kokeilla varovasti, miten smyygeille käy. Appiukko epäili, että naulat repeytyvät läpi. Tosiaan, nuo ulkovuorinaulat saattavat olla aika piukassa kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin innostuneena ihmettelin asiaa, mutta meillä on ainakin smyygit ammuttu sen verran monella laudalla ja sen verran tiukasti kiinni, että taitaa kuitenkin olla pienempi paha suojata.
   Tellingit tulivat tänään, joten hyvin homma etenee. Toivottavasti teillä on lepposaa poutapilveä seuraavat viikot ja täällä suunnalla kanssa :)

   Poista
  2. sen verran monella naulalla, ei laudalla.

   Poista