torstai 19. syyskuuta 2013

Sitten siisteihin sisätöihin

Nyt on nimittäin niin, että ulkopuolella on kirves lyöty kantoon riittävän monta kertaa. Elikkäs. Talo alkaa olla ulkoa valmis. Lukuun ottamatta terassia, portaita, maalamista, ulkovaloja... No, ymmärsitte varmaan yskän kuitenkin.

Tiistaina havaitsin, että pohjamaalattu lauta loppuu väkisinkin kesken. Soitin Talotekolle ja siinähän sitten samalla paljastui, että olin tehnyt nurkat järeämmästä tavarasta kuin oli tarkoitus. Olin toki lueskellut ohjeprujun useaan otteeseen läpi, mutta kun 18 x 95 kokoinen tavara, josta räystäslaudoitus tehtiin, oli jo melkein loppu, ajattelin, että nurkat ja smyygit tulee samasta 25 x 140 tavarasta. Noh, Talotekolta luvattiin kuitenkin tuota järeämpää lautaa lisää, jottei minun tarvinnut alkaa repiä valmiita nurkkia auki. Sovimme kuitenkin, että haen itse tavaran heidän käyttämältään sahalta Ylöjärven nurkilta. Samalla sain sovittua, että haen Talotekon varastolta lisää 20 x 95 lautaa, koska joudun oikomaan sillä hieman kylppärin seinää. Tähän palaan varmaan huomenissa, kun siirryn askartelemaan kylppäriä.

Tänään ajelin puunhakureissulla. Silti sain askarreltua loput nurkat ja smyygit valmiiksi.

Tällainen siitä nyt sitten tuli.

Kuva vakiopaikalta
Etuovi.com

Taisin luvata detaljia tuosta seinän ja katon yhtymäkohdasta. En tiedä, kiinnostaako se ketään, mitta laitetaan kuvat nyt tähän kuitenkin.

Kodinhoitohuoneen pääty
Etuoven pääty
Vielä kun joku jaksais purkaa noi metallitelineet talvisäilytystä varten, latoa laudat paremmin kasaan ja peitellä kaikki raksamateriaalit pressulla, olisi homma ulkotöiden osalta melkein paketissa. Oikeastaan vain pari pakollista juttua tulee mieleen, toinen on jonkinlaisten portaiden askartelu (probably àla trukkilava) ja ulkorakennuksen pohjan nostattaminen tulvan välttämiseksi.

Virittelin tänään kosteusmittarin sisälle. Ilmankosteus oli 67 %. Samalla laitoin vastaavan mestarin tuoman kanavapuhaltimen pörräämään liesituulettimen poistoputkeen. Saas nähdä, millainen on vaikutus.

Huomenna siirryn kylppärin kimppuun. Varasin jo Heikin kaveriksi kivilevyjen nostelua varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti