sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Perustukset valmiina

Perustusten bloggaamisen kanssa kävi vähän kuten aamu-tv:n ruokaohjelmassa. Eli zä-däm, valmista on.
No okei, huomenna haen vielä rautakaupasta jonkinlaista valmisbetonia pilareiden täyttämiseen ja käväisen myös täyttämässä pilarit illalla. Mutta kaivurikuskille voin soitella jo aamulla.

Kyllä tuossa muutama päivä ja ilta meni tehdessä. Välillä alkoi ilta vaihtua yönkin puolelle, eli hämärähommia. Perjantaina olisin vielä sanonut, ettei valmista tule viikonlopun aikana. Mutta Heikki ja veljeni Mikko tekivät ison (avustavan) työn eilen ja tänään. Sain pinnoitettua sokkelit, teimme pilarit, asensimme patolevyt ja suurimpana urakkana työstimme sokkelieristeet paikoilleen. Pitihän tonttia vielä siivoillakin, ettei pressut ja muut tarpeelliset releet hautaudu maahan. Joten olihan sitä siinä.

Muuraustyö oli urakkana aikamoinen. Leca Lex -muurauskelkasta oli iso apu, mutta tässä tapauksessa sain muurattua sillä vain kaksi kerrosta. Tuli myös todettua, että ohutsaumamuuraus on kauhalla tehtynä ihan hirveää hommaa. Väliseinien 150 ja 125 leveät harkot olisi ollut fiksumpaa muurata paksummalla saumalla. Siinä olisi työ helpottunut roimasti. Noh, ensi kerralla sitten.

Alkavan viikon ohjelmassa on siis maatäytöt. Eteen tulee vielä radonputkiston asennus ja routaeristeiden taiteilu. Viikon kuluttua vetovastuu urakasta siirtyykin kuukaudeksi Talotekolle, kun on rungon pystytyksen vuoro.

1 kommentti: