torstai 4. huhtikuuta 2013

Joka toiselle kuoppaa kaivaa

Siellähän se oli kaivuri montun pohjalla ja välillä multakasojen päällä. Tänään viettelin enemmän tai vähemmän hyvin ansaittua talvilomaa ja tietysti suuntasin tontille touhuilemaan. Olin ajatellut, että pääsisin tässä kohtaa jo kasailemaan anturamuotteja. Vielä ei olla kuitenkaan siinä vaiheessa. Pientä puuhaa riitti kuitenkin. Selvittelin Heikin kanssa mullalle sopivaa sijoituspaikkaa, ettei olisi tarvinnut viedä Ruskon maankaatopaikalle. Onneksi "omista" nurkista löytyi kolo kymmenelle kuormalle multaa.

Seuraavaksi piti hakea suojaputkea sähkökaapelille, joka vedetään talousrakennusen ja talon välille. Enpä ollut huomioinut tällaista putkea laisinkaan. Tontilla oli vesijohdon suojaputkea (50 mm haitariputki), mutta se oli sähkärin mielestä liian ahdasta, koska Oumannin takia kaapelia menee suuntaan jos toiseeknin. Poikkesin aamulla Kangasalan Rautiassa kyselemmässä putkea. Sisäpinnaltaan sileää taipuisaa 70-75 mm suojaputkea ei löytynyt Rautiasta. Eikä paikallisesta sähköliikkeestä. Sähkäri ehdotti vierailua Onniselle. Kävin Nekalaan mennessä Kaukajärven Etrassa, joka osoittautui tyhäksi arvaksi. Samoin Nekalan Onninen, josta ohjattiin Kalkun Onniselle. Yritin välttää sinne menemistä poikkeamalla Rauta-Otrassa, joka  oli tyhjä arpa. Ei auttanut kuin ajella Kalkkuun. Vaan eipä ollut pyseistä putkea sielläkään, vaikka Nekalan Onnisella niin kehuttiin. Ei auttanut kuin kankkia 80 mm haitariputkea, ettei jäänyt täysin luu vetävään käteen. Ei taida sähkäri oikein innostua siitä, koska putki ei ole sileä sisältä.

Ahdistuksissani poikkesin vielä Kodin Terraan, kun se nyt oli siinä vieressä. Sieltä sainkin sitten Finnfoamit ja puuttuvat viemärimutkat. Otin myös putkea MPL-kaivon syöttöputkille talon ja kaivon välille. Olin senkin jättänyt huomiotta.

Vielä selvittelin Häklin kanssa puutuvaa 50 m kuparikaapelia. Meltexiltä oli laitettu 2 x 25 m kuormaan, kun olisi pitänyt olla 2 x 50 m. Onneksi Ilkka Häkli selvitteli asian ja kuparien pitäisi olla huomenna aamupäivällä tontilla.

Tämä kuva on otettu koivun kyljestä korkeusaseman kohdilta. Ajattelin ottaa tästä samasta pisteestä kuvan jatkossa aina.

Talon pohja odottaa täyttöä

Vasemmalla viemärikaivanto
Kaivurikuski pelotteli aamupäivällä, ettei lämpökaivon porari mahdu tontille, jos teen ulkorakennuksen perustukset samalla, jos pora sattuu olemaan vähääkään isompi. Niinpä soitin Koti Loimun Lindströmille ja kyselin asiasta. Kaivo portaan pienellä telakoneella. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, koska seuraavaksi kaivurimies alkoi pohtia talon täyttöjen mahdottomuutta, jos ulkorakennus tehdään nyt samalla. Eli on pakko luopua ajatuksesta, että voisin tehdä molempien perustukset yhdellä kertaa. Harmi juttu, mutta hyvä, että tuli nyt puheeksi, eikä sitten, kun talon täytöt ei enää onnistu.

Päivän päätteeksi painin 32 mm vesijohdon 50 mm suojaputkeen. Karsea homma, mutta tulipahan tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti