torstai 10. tammikuuta 2013

Tarkastussarjoista lupakuviksi

Kulunut viikko on ollut ihan karsea. Viime kesänä myymämme asunnon kanssa on tullut pieniä ongelmia, joiden selvittely ei ole niin mukavaa. Viikon mörköilyn jälkeen näyttää kuitenkin siltä, että asia saadaan ratkaistua tavalla tai toisella, joten maailmanloppu jääkin tulematta.

Viime perjantaina saimme Talotekolta tarkastussarjat, joita piti pähkiä mestarin kanssa. Sovimme, että annamme palautteen kuvista tämän viikon aikana. Samalla iski pieni paniikki rahoituksen suhteen. Rakennuslainasta oli alustavasti sovittu jo tontin hankinnan yhteydessä (pankki ei olettanut, että telttailemme tontillamme). Olisin tuolloin halunnut selvittää pankin asettamat rajat budjetille, mutta se ei oikein kunnolla onnistunut. Niinpä koko ajan suunnitellessa on ollut pieni peikko takaraivossa, kun ei ole ollut täyttä varmuutta rahoituksesta. Lähetin budjetin ja rahoitussuunnitelman pankkiin joulukuun lopulla, mutta pankista ei alkanut kuulua mitään. Lupakuvien valmistuttua erääntyy ensimmäinen osa talopaketista, joten asia alkoi olla varsin akuutti. Merjan kyseltyä asiaa maanantaina ja itse vielä tänään soitettuani pankkiin saimme lopulta "luvan" jatkaa suunnittelua eteenpäin. Kaikki oli siis kiinni siitä, ettei pankissa vain oltu ehditty katsella meidän papereita läpi.

Kirjoittelin tämän tähän huomioksi taloa suunnitteleville. Suunnittelun ja rahotuksen sopimisen aikataulu on minulle hieman mysteeri vieläkin. Kun taloa lähtee suunnittelemaan, pitää olla budjetti tiedossa. Toisaalta ainakaan kaikki pankit, eivät tee lainapäätöksiä ilman rakennusbudjettia, jonka voi laskea edes jotenkin järkevästi vasta sitten kun tietää mitä ollaan rakentamassa. Onneksi meidän tapauksessa tästä ei tullut suurempaa farssia, pieniä mahanpuruja vain :)

Mestari kävi tarkastussarjan kanssa kunnassa jo tiistaina ja homma meni paremmin kuin osasin odottaa. Rakennustarkastajalla ei ollut mitään huomautettavaa. Suunnittelemamme autokatoksen asemointi menee läpi, erillinen jalankulkuportti menee läpi, autokatokseen ei tarvita lumiesteitä ja maalämpökaivo saadaan sijoitettua lähelle teknistä tilaa. Ihan käsittämättömän hieno juttu!

Merja kävi tänään kyselemässä Tulikiven takkojen hintoja yhdestä sisustuskaupasta. Toivottavasti saavat toimitetua halvemmalla kuin Tulikiven oma myynti.

Katkaistaanpa paha tapani tehdä kuvattomia bloggauksia. Autokatoksesta tulee mainio. Laitan toisten vielä kuvaa asemapiirroksesta, jolloin tuo rakennuksen muoto saattaa avautua vähän paremmin.

Tähän asti on takaraivossa hiipinyt pieni peikko, että jokin seikka tulee estämään meidän taloprojektin. Tänään tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että me toella rakennamme kodin itsellemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti