keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Lupahakemus ja talokyltti

Hain lupakuvat ja talokyltin viime viikolla Talotekolta. Viikonloppuna kiertelin naapurit läpi. Naapureiksi katsottiin kaikkiaan kuusi taloutta, koska myös kadun toisella puolella olevat talot huomioidaan. Tuo naapurien kuuleminen on kyllä hyvä juttu, koska tulee hieman jutusteltua alueella asuvien kanssa. Kenelläkään ei ollut mitään poikkipuoleista sanaa suunnitelmista (rajanaapurit hyväksyivät lämpökaivon paikankin), joten maanantaina soittelin pääsuunnittelijalle ja sovimme tapaamisen eiliselle. Kävimme lupahakemuksen liitteineen läpi. Kaikki tuntui olevan kunnossa ja pääsuunnittelija lupasi viedät hakemuksen kuntaan tämän viikon aikana! Hän muistutti talokyltistä, joka vielä eilen lojui eteisen nurkassa kotona. Mutta tässäpä nyt todistusainestoa, että tontilla on. 


Kävimme samalla projektin seuraavaa vaihetta läpi. LVI- ja sähkösuunnittelijat pitää kilpailuttaa ja kuvat saada tekoon. Tämänkin olisi voinut hoitaa vireille jo aiemmin, mutta eipä tässä vielä kiire tule. Sainkin tänään jo ensimmäiset tarjoukset suunnitelmista. Huomenissa ropisee varmasti lisää.

Samoin pitäisi maaurakoitsijaa tiedustella. Keskustelimme pääsuunnittelijan kanssa siitä, miten perustusten teko tullaan hoitamaan. Päädyimme sellaiseen tulokseen, että maatyöt pitäisi aloittaa maaliskuussa, kun (jos) pakkaset lauhtuvat. Tilaan koneen tontille ja hankin itse erikseen salaojat, kaivot ja muut kilkkeet ja asennan ne itse. Samoin routaeristys olisi omia hommia. Anturat pitäisi saada valettua ennen huhtikuun 10. päivää ja sitten voisi omatoimisesti muurata sokkelin. Talopaketti tulee viikolla 19. Puuhakas kevät tiedossa ja sanoisin jopa, että "on jännää!".

Vielä to-do -listalla komeilee liittymien tilaus. Yritän tällä viikolla saada hommat niiltäkin osin eteenpäin. Ehkäpä tuttua sähkäriäkin pitäisi varottaa alkaneesta taloprojektista :)

Pähkäilin myös talon valaistusta ja etsiskelin erinäisiä vaihtoehtoja valaisimiksi. Erityisen kiinnostunut olen tällä hetkellä Hellan S100 ledispoteista, joilla voisi hoitaa yleisvalaistuksen. Hinta on tietysti vähän kova, mutta näiden pitäisi olla laadukkaat ja spottien Ambient-toiminto on kiehtova. Spotit saisi varmasti halvemmallakin, mutta kannattaako sitten tässä säästää? Sähkövimpaimissa laadulla on iso merkitys, sen halvan saa sitten pian vaihtaa uuteen. Näiden lisäksi katselin epäsuoraa valaistusta ledinauhoilla toteutettuna, mutta siinäkin joutunee panostamaan laatuun yhtälailla, ks. Valokas.fi.

2 kommenttia: