torstai 16. heinäkuuta 2015

Tuulensuojalevyjä

Olin tilannut viime viikoksi loput tavarat työmaalle. Pintahuopa tuli perjantaina, muuten oli hiljaista. Maanantaina soittelin tavaroiden perään ja ne tulivatkin tontille vielä samana päivänä. Tässä erässä 95 mm lauta oli käsittelemätöntä, vaikka olin tilannut pohjamaalattua. Keskiviikkona kävi auto vaihtamassa lautakasan.

Itse työmaalla ote ei ole niin hapuileva. Vastaava mestari kävi maanantaina katselemassa runkoa ja jakamassa neuvoja jatkoa varten. Vaikka katoksesta on monipuoliset rakennepiirustukset, jää siinä silti muutamia juttuja mietittäväksi. Itselläni oli yksi liuska näitä pikkuasioita selvitettävänä. Sain vastauksen kaikkiin asioihin, joten tässä kohtaa alkaa itselle olla täysin selvää, miten tekniset ratkaisut tulee tehdä.

Nakitin Aten kantoavuksi, kun kipsilevyt piti nostella katoksen alle. Nyt tuo tavaroiden suojaaminen sateelta ja rakentelu sateessa alkaa olla ihan mielekästä touhua. Nostelimme levyt suojaan ja koska apulainen oli paikalla, aloimme nostella levyjä seinille. Saimmekin maanantaina kaksi seinää levytettyä ja tiistaina tulikin sitten jo valmista. Ostamani huopakattonaulain oli tässä levytyshommassa erittäin napakka peli.

Katoksen seinusta ilman reivauksia.


Sähkäri kävi tiistaina katselemassa nurkkia. Varastojen seinät pitää rakentaa höyrynsululle asti ja ulkoseinään voi laittaa koolauksen ennen sähkötöitä. Katoksen tuplakipsilevyt voi periaatteessa laittaa paikoilleen, mutta ilman voisi olla parempi.

Tänään piti vähän nikkaroida sisähommiakin, jotta yläpohjan villojen reunalle tulevat tuulensuojalevyt saa paikoilleen. Minun piti laittaa yläohjauspuun päälle pykälään puuta koolauksien kiinnittämistä varten, mutta samalla hutkaisin villat seinille pois jaloista kuleksimasta. Homma jäi vähän kesken, koska osa silloista on vielä säilytyksessä toisaalla.

Sisätyöt aloitettu
Olinkin nähtävästi mitoittanut villatilauksen siten, etten ottanut yläpohjan villoja lainkaan. Taisin ajatella puhallusvillan hankkimista. Pitääkin selvitellä asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti