tiistai 7. heinäkuuta 2015

Rainmaker

Lepoviikon jälkeen maanantaina viimeistelin aluskatteen kiinnityksen. Päätyräystäiden kanssa oli yllättävän hankalaa. Kyllä niistä suorat taisi silti tulla.

Katevaneri on Kronoply Osb SF B -levyä, jonka itse luokittelisin lastulevyksi. Katevanerina se minulle toimitettiin, joten menkööt sitten sellaisena. Levy on melkoisen hankalaa käsitellä, koska se on hiottu pinnoiltaan ja levyistä irtoaa mukavasti isoja tikkuja. Kerran kaivelin reidestä neljän sentin tikun, toisella kertaa oli lapasella pari senttiä.

Eilen oli sitten vuorossa Aluskatteen asentaminen. Kasassa oli 11 kpl Icopalin aluskermiä. Ikävästi se loppui hieman kesken. Kaukajärven Rautiassa oli Katepalin   metristä kermiä, jota ostin rullan lisäksi. Kermiä "jäi yli" n.  10 cm. Harvoin on mennyt minkään tavaran kanssa noin nappiin mitoitus.


Ostin katostyömaata varten huopanaulapyssyn. Talon katto tuli naputeltua käsin ja irtonauloja on vielä aika hyvä määrä. Ajattelin kuitenkin ampua pyssyllä katoksen kipsilevyt ja testailin pyssyä nyt aluskermin asennuksessa. Naulain toimi todella hyvin. Ostin kyseisen BEX-naulaimen käytettynä Torista. Hintaa tuli tuplat uuteen halpisnaulaimeen verrattuna, mutta ajattelin, että tuo saattaisi toimia paremmin ja voisihan sen sitten realisoida raksaamisen jälkeen. Taikka käyttää seuraavassa taloprojektissa...

EDIT 9.7.: Unohtui mainita, että otsikko tulee siitä, että kermin asennuspäivän vastaisena yönä tuli taas raikas kesäsade. Tällä kertaa en enää saanut siitä pukamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti