perjantai 24. huhtikuuta 2015

Ulkorakennuksen laatan valu

Tilasin keskiviikkona Laurilan Betonista kaksi kuutiota betonia tälle päivälle. Sain Heikin avuksi valutyöhön.

Pohja ennen valua.
Tiivistin eilen uretaanivaahdolla eristeiden nurkat. Tuli aika järeät eristeet varaston pohjaan, 150 mm uretaanilevyä. Mutta ne oli jouten, joten hyvä niiden siellä on. Rakennesuunnittelija oli piirtänyt perustukseen vain yhden valuverkon keskelle laattaa asennettavaksi. Verkkoakin oli vähän enemmän, joten tulipa sekin tehtyä kunnolla.

Melkein tasainen ja melkein sileä.
Betoni riitti juuri sopivasti, vaikka sitä oli 300 litraa ylimäärin laskennallisesti. Tuo johtunee siitä, että eristeiden alla oleva sepelikerros ei ollut aivan plaanissa.

Laatan tasaaminen onkin melkoisen jännää hommaa. Myöhempi tarkastelu osoitti, ettei siitä ihan tasaista tullut. Täytyy vain nostaa vielä vähän hattua talon lattian valaneille Nurmisen miehille. Valun jälkeen lähdin kipaisemaan kaupassa ja erehdyin syömään ennen kuin aloin hieromaan laatan pintaa. Virhe. Betonihan oli ehtinyt kovettua vähän turhankin hyvin. Sain silti pinnan suhteellisen sileäksi ja eiköhän tuo ole ihan riittävän hyvä varaston lattiaksi. Kai se on pakko hioakin sitten vielä.

Viikonloppuna voisikin sitten muurata väliseinän harkkokerran tuohon oviaukkojen väliin. Pitäisi myös määritellä erät, joissa katoksen rakennusmateriaali toimitetaan pihaan. Vuorilautaa, pintahuopaa, ikkunoita ja ovia, eristeitä ja sisäpuolen kipsareita ei tarvitse ihan ensimmäisenä. Ikävähän noita on pihallekaan säilöä, kun ei oikein tiedä, mihin tahtiin katoksen saa lyötyä kasaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti