perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ulkorakennuksen sokkeli muurattu

Sisko epäili, ettei meidän pihalla tapahdu mitään, kun blogissa on ollut hiljaista. En ole viitsinyt päivittää sokkelin jokaista harkkokertaa erikseen, vaan suunnittelin päivittäväni blogia, kun sokkeli on valmis.

Poikkesin rakennesuunnitelmista ja muurasin pilarit matalammaksi kuin suunnittelija oli ajatellut. Teen pilarit siten kuin Taloteko suunnitteli taloon, eli tuohon harkkojen päälle noin 300 korkea säädettävä pilarijalka. Ei jää harkot näkyviin ja on sitten vähemmän rouhittavaa autolla.


Torstai-iltana laapin bitumimassaa sokkelin pintaan ja laitoin huopakaistan ja patolevyn paikoilleen. Rakennesuunnittelija oli piirrellyt perustukset jollain käsittämättömillä varmuuskertoimilla. En oikein keksi tuon patolevyn funktiota tuossa rakenteessa. Olisin jättänyt sen pois, mutta bitumimassan levitys oli vähän sotkuista, joten nyt tuon sai siistimmäksi. Patolevy oli myös valmiina ostettuna, joten olisi ollut vähän hassua dumpata se. Tuo bitumikermi tuli tuohon sokkelin pintaan, koska lattiapinta tulee matalalle. Tämähän on siis valesokkelirakenne, joskin maanpinta jää alemmas kuin niissä surullisen kuuluisissa kasaritaloissa.

Rakennesuunnitelmien mukaan pilareihinkin olisi tullut kermi ja patolevy. Jätin tekemättä. Liikaa askartelua (= puutolppa tulee suhteellisen korkean pilarijalan päälle irti harkosta, eikä maakosteus voi sitä siten tärvätä).Kaivelin vähän uraa salaojillekin. Ihan vaan siksi, että olut maistuu sen jälkeen paremmalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti