lauantai 14. kesäkuuta 2014

Pihan siivousta

Merja alkoi napista, että pihan heinikolle olisi tehtävä jotakin. Hain Säteen kanssa Rautiasta ruohonleikkurin ja ryhdyin hommiin. Piha on tällä hetkellä savipintainen, mutta paikoitellen ruohotupusut kasvavat tiheästikin. Tuohon pintaan täytyy laittaa kerros ruokamultaa ja kylvää ruohon siemeniä. Olin ajatellut, ettei ruoholle tarvitsisi tehdä mitään ennen pihanlaittoa, mutta etenevä kesä kasvattaa pihalle heinikkoa, joten pakohan se oli.


Ruohonleikkuun jälkeen aloin järkkäillä etupihaa. Tämä siksi, että soitin perjantaina eräälle kaivurikuskille, joka lupaili, että koneen voisi saada tontille ensi viikon lopulla tai sitä seuraavan alussa. Taittelin pressut nipuiksi ja siirtelin jäljellä olevat SPU-levyt yhteen paikkaan. Raahasin putket ja valuverkot tontin etunurkasta syrjemmälle, jotta tuohon nurkalle pääsee koneella.


Meillä on piha täynnä styroksia. Päätin että se saa kelvata autokatokseen routaeristeeksi. Budjetti tuki päätöstä.

Kuva vakipaikalta.
Pääkeskus ja lämmitystolppa pitää vielä siirtää paikoilleen.


KVV-suunnitlemien mukaan salaoja- ja sadevedet pitäisi imeyttää maahan. Ei tule onnistumaan, joten vesi pitää saada tontin etureunalla olevaan ojaan. Oja on todella matala, joten kaivon tyhjennys pitää tehä uppopumpulla. Kaivoon täytyy tehdä purkuaukko aika ylös, jotta siitä saa kaatoa ojaan. Kaivolta yhtenäinen sadevesiputki ojaan. Pummpu kaivoon ja purkuputki sadevesiputken sisään. Eristettä päälle ja peittoon. That's the plan.

Tuossa rajan nurkilla oli kasa uretaanilevyjä ja pressua. Alla asusteli kaksi sammakkoa, joilla oli kaverinaan lukematon määrä kotiloita. Sammakot livat vähän orpoja siivouksen jälkeen ja jaloissa kävi rohina, kun kotiloiden kuoret murskautuivat kenkien alla. Nam!
Aika kovin odottelen koneen saamista paikalle. Olisi todella hienoa saada piha täytettyä ja tuo maakasa pois tuosta tien vierestä.  Naapuri näytti maalailevan taloaan. Meidänkin pitäisi. Säde taas odottaa leikkimökin rakentamista. Mutta maatyöt ensin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti