lauantai 16. marraskuuta 2013

Retkellä kotona

Tänään tyttöjen piti mennä mummulaan kyläilemään, jotta Merja pääsee talolle apulaiseksi. Mummu oli kuitenkin kovassa flunssassa, joten tytöt pääsivätkin kotiin retkelle.

Merjalla oli urakkalistalla siivoilua ja kylppärin kattopaneelien vahausta. Hain paneelit Orivedeltä Pekan puusta. Materiaali II-laadun 120 mm pyöreäreunainen kuusipaneeli. Paneelin pintaan tulee valkoinen saunavaha. Vahaus ei varsinaisesti ole paha homma, mutta onhan se aika työ levitelä paneeleja lattialle. Etenkin, kun tilan kanssa on vähän niin ja näin.

Etualalla kylppärin paneeleja.
Itse värkkäsin viimeiset laminaatit paikoilleen. Homma jäi eilen kesken vaatehuoneen verran, kun materiaali loppui hieman kesken. Hain eilen illalla pari pakettia halvempaa laminaattia vaatehuonetta varten ja samalla ostin Bauhausista peite- ja kattolistat.

Eilen alkoi myös tekniikkarintamalla taas tapahtua, kun putkimies ja sähkärit olivat paikalla. Putkimies kävi tänään tekemässä kytkennät loppuun ja niinpä meillä tulee vesi hanoista asti! Saamme tosin vasta kylmää vettä, koska maalämpöpumpulla oli taas joku tragedia menossa. Tällä kertaa pumppu herjasi keruupiirin viasta. Hieman ahdistavaa, mutta kai se joskus alkaa pelaamaan. Maalämpöön pätymisen syy oli kuitenkin laitteiston käyttövarmuus...

Sieltä sitä vettä tulee :) Nyt raksalla pääsee vihdoin veskiin!
Sähkärit saivat kojeiden ruuvailun alulle, mutta hommaa riittää vielä varmaan muutamalle päivälle.

Tänään viimeisenä hommana tapetoimme Merjan kanssa makuuhuoneen tehosteseinän.

Makkarin seinä on juuri sellainen kuin pitikin!
Tällä viikolla tuli yhtä ja toista valmiiksi. Laminaatit lattiaan, väliovet paikoilleen, vesikytkennät... Huomenissa jatketaan liukuovien asentamisella, paneloinnilla ja tapetoinnilla. No, en tiedä, mitä kaikkea ehditään. Mutta puuhaa riittää. Kahden viikon päästä vietämme ensimmäistä iltaa uudessa kodissa :)

3 kommenttia:

 1. Siis millä helvatulla te valkkaatte noita värejä ja kuoseja?!? Mulla ei ole mitään ongelmaa työntää tänne mustaa mustaa ja mustaa, mutta nyt pojan huoneeseen olisi kaiketi tulossa tapettia jossa on vähän turkoosia. Valkoisella pohjalla toki, sekaan vähän harmaata. Mutta siinä on TURKOOSIA. Kyllä on korkea kynnys ostaa sitä, kuulkaas.

  Myös tyttö halusi jotain piperrystä tapetteihinsa ja varsinkin väriä. Rauh.

  VastaaPoista
 2. Meidän pettämättömällä pers... eikun värisilmällä tietysti :)

  Totta kai voi laittaa vaan mustaa ja valkoista, mutta kun se on niin TYL-SÄÄ. Pitää olla juttuja, joista saa säväreitä. Jutut ei saa lyödä yli, tärkeintä on mitoitus. Makuuhuoneeseen tulee tuon tapetin lisäksi pääasiassa valkoista.

  Meillä kuosien valkkaukset on helppoja hommia. Tälläkin kertaa käytiin tasan yhdessä kaupassa ja esim. tapetit löytyivät pläräämällä neljä tapettikirjaa läpi. Toki pohjalla oli ajatus jostain suunnasta, mutta tuo makkarin tapetti oli kuvassa niin mahtava, että se tuli vähän suunnittelematta. Seinälle laitettuna osoittautui loistavaksi valinnaksi :)

  VastaaPoista
 3. Hauskaa kuulla, että kuosien valinta on jollekin helppoa... ja että vielä on tyytyväinen omaan valintaan :) Mulla yleensä käy niin, että jahkaan ja jahkaan kunnes kyllästyn ja valitsen silmät kiinni jonkun vaihtoehdoista. Toisin sanoen täysin sattuman varaista tykkäänkö lopputuloksesta.

  VastaaPoista