maanantai 25. helmikuuta 2013

Lattialämmitys ja lämpöpumppu - tarjouksia?

Takan korvausilmaventtiilin olemassaolon pähköilyn lisäksi olen odotellut tarjouksia lattialämmityksestä ja lämpöpumpusta. Lattialämmityksestä olen saanut seuraavat tarjoukset:

 • Meltex: suunnitelma, tarvikkeet ja säätöarvotaulukko, ei asennusta. n. 1700 €.
 • Warmia: suunnitelma, asennus, säädöt, tavallisilla termostaateilla n. 3400 €, langattomilla lcd-termostaateilla n. 3800 €.
 • Enerline: suunnitelma, asennus, ei syöttöputkien asennusta, tavallisilla termostaateilla n. 2600 €.
 • Topway:  suunnitelma, asennus, säädöt, lcd-termostaateilla n. 2600 €.
Meltexin järjestelmä on itserakentajan unelma :) ihan kiva noin kuriositeettina, mutta en sitä kyllä vakavissani harkitse. Odottelen vielä tarjousta Uponorin järjestelmästä. Uponor KOTI -verkkopalvelussa näkyi olevan suunnitelmat valmiina, mutta vielä ei ollut yhtään tarjousta materiaalista ja asennuksesta.

Maalämpöpumpun suhteen onkin sitten ollut vähän vaisumpaa tarjousrintamalla. Olen saanut kaksi tarjousta:
 • Stiebel Eltron WPC5 5,9 kW, 200 litran käyttövesivaraaja, 3 v täystakuu / 7 v kompressoritakuu ~9500 € asennettuna. Porakaivo 135 m (9 m teräsputkella) ~4000 €.
 • Wiessman Vitocal 222-G, 7,7 kW, 170 litran käyttövesivaraaja, 2 v laitetakuu / 5 v kompressoritakuu ~12000 € asennettuna. Porakaivo 140 m (15 m teräsputkella) ~4700 €.
Wiessmannin tarjous sisältää yhden jäähdytinseinäkonvektorin asennettuna. Tarjoukset ovat vertailukelpoisia, kun stiebelin tarjoukseen lisää konvektrin hinnan 1400 €. Seuraavan teholuokan Stiebel Eltron maksaisi noin 300 € enemmän, eli pumpuilla on pyöreästi 1000 euron ero.

Näiden lisäksi olen kysynyt tarjousta myös
 • Honkoliinilta IVT:n lämpöpumpusta. Minuun on otettu yhteyttä, mutta tarjousta ei ole vielä kuulunut. Kovin ovat kiireisen oloisia.
 • GreenHeatilta Jämän pumpusta. Kävin Astamessuilla heidän osastollaan ja lähetin kuvat tarjouspyynnön mukana, mutta mitään ei ole kuulunut.
 • Eko-Lämmöltä Niben pumpusta. Lähettivät suorajakelulla esitteen kotiin, mutta eivät ole vastanneet yhteydenottopyyntöön.
Erityisen kiinnostunut olin Honkoliinin myymästä IVT:n pumpusta, mutta tarjouksen saamisen pitkittyminen ei oikein innosta. Olisihan noita pumppuja myyviä yrityksiä vielä vaikka millä mitalla, mutta taidan sittenkin haluta lattialämmityksen ja pumpun samasta paikasta. Odotellaan vielä hetkinen ennen kuin tehdään päätöksiä.

3 kommenttia:

 1. Me sisällytimme lattialämmityksen ja maalämpöpumpun LVI-urakkaan, ja saimme kyllä parhaan hinnan (laitteiden hinnat ovat eriteltyinä urakkatarjouksessaO).. LVI-urakoitsija toimitti tavarat ja asentajat asensivat juuri silloin kun oli aika. Monet LVI-urakoitsijat eivät oikein suostu muunlaiseen ratkaisuun ollenkaan, koska on ollut ongelmia siitä, mitä kukakin tekee.

  Me olemme olleet hyvin tyytyväisiä omaan ratkaisuumme.

  VastaaPoista
 2. Saan LVI-kuvat varmaan näinä päivinä, joten pitääkin laittaa tarjouskyselyitä menemään.

  Jos pumpun ottaa LVI-utakoitsijan kautta, se rajoittaa luonnollisesti pumpun ja lattialämmityksen valintaa. Molemmissa näyttäisi olevan selviä eroja niin kustannuksissa kuin ominaisuuksissakin eri valmistajien välillä. Pitääpä silti kysyä myös tuollaisen sisällytetyn tarjouksen hinta. Ymmärrän tietysti nuo kuka tekee mitä -kysymykset, mutta jos kaivon porauksen, lattialämmityksen ja pumpun ottaa yhdeltä toimijalta ja käyttöveden ja iv-työt toiselta, ei luulisi hirveän hankalaa olla vastuiden jaossa. Saatan tosin taas kerran sortua ylioptimistisuuteen :)

  VastaaPoista
 3. Ihan fiksua pyytää muutamasta eri paikasta tarjouksia lattialämmitykseen ja lämpöpumppuihin liittyen. Kiitos jälleen havainnollistavasta kirjoituksesta :)

  VastaaPoista