sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Asta Rakentaja 2013

Kodin Terralta saatujen ilmaislippujen siivittämänä kävimme eilen Asta-messuilla. Merjan kannalta tiedossa oli vähän tylsä reissu, koska selvityslistalla oli niinkin jänniä asioita kuin lattialämmitys, maalämpöpumppu, IV-kone, ja viemäri- sekä sadevesiputket.

Olin tehnyt listan valmistajista, joita käyn tapaamassa. Lattialämmityksestä kävin kyselemässä Warmian ja Uponorin osastoilla. Messuvierailun jälkeen laitoin Warmialle tarjouspyynnön ja Uponorilta pitäisi jonkun olla yhteydessä myöhemmin.

Piipahdin Meltexin osastolla kyselemässä salaojista ja muista maanrakennustavaroista. Kotona sitten havaitsin, että Meltex myy myös lattialämmitystä. Niinpä latoin siitäkin tarjouspyynnön.

Maalämpöpumppua olin ajatellut kysellä Nibeltä, Lämpöässältä ja Kaukoralta (Jämä). Messuilla sitten tajusin, että ei ole kovinkaan hyödyllistä keskustella pumpuista valmistajan kanssa, joten siirsin kiinnostukseni pumppumyyjiin. Lämpöykkönen tekee mielellään avaimet käteen -myyntiä, mutta he lupasivat eritellä tarjouksessa lämpökaivon poraamisen, jotta voin vertailla sitä KS Geokonsultin hintaan. Honkoliini myy, asentaa ja huoltaa IVT:n lämpöpumppuja. IVT oli kuulemma voittanut jonkun testinkin vastikään. Vaikutti kiinnostavalta vehkeeltä. No, myyntipuheet on myyntipuheita, katsotaan sitten, miltä tarjoukset näyttävät. Satuin myös Kotiloimun osastolle. Heidän myyjänsä kertoi Stiebel Eltronin maalämpöpumpuista ja Topwayn lattialämmitysjärjestelmästä. Molemmat herättivät kiinnostukseni. Vielä kävin Greenheatin osastolla kysymässä yhteystiedot tarjouspyyntöä varten. Jämän edustaja siis ohjasi minut Greenheatille, joka on Jämän edustaja Pirkanmaalla.

Vähän noissa pakettitarjouksissa huolettaa kustannusten karkaaminen lapasesta. Toisaalta vastuukysymykset olisivat selvempiä, jos lämmitysjärjestelmä tulisi yhdeltä toimittajalta.

Merja bongasi messuilta meille myös tarjouksen Franken komposiittialtaista keittiöön ja kodinhoitohuoneeseen. Saimme myös tarjouksen liesikuvusta. Kävimme myös Allawayn osastolla ihmettelemässä keskuspölynimureita ja niinpä laitoin eilen Allawaylle suunnittelu- ja Puzerille tarjouspyynnön imurista.

Käytyjen keskustelujen perusteella aloin miettiä, onko sittenkään järkevää väkisin laittaa Valloxin vastavirtakonetta. Olisiko pyöriväkennoinne  kuitenkin parempi? Ei tarvitsisi sitten laitella maapiiriä etulämmitystä varten. Laitoin tästä kyselyä LVI-suunnittelijalle. Jospa meillekin löytyisi meille sopiva kokonaisuus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti