torstai 29. lokakuuta 2015

Etenee, etenee

Katos etenee hiljalleen, mutta en ole jaksanut tehdä postausta tänne. Reilu kaksi viikkoa sitten saimme katon aluslaudoituksen valmiiksi. Samassa tohinassa laitoin smyygit ja nurkkalaudat paikoilleen, eli katos alkaa olla ulkoa kokolailla valmis. Maalamistahan tuo vielä kaipaa, mutta sitä voi katsella sitten vasta keväällä.

Rytöä pihalla. 
Itseä kovasti harmittaa tuo epäsiisteys ja rytö pihalla. Sain vietyä kaatiskuorman (olisikohan jo raksan viimeinen?!) ja viime viikonloppuna kuskailin maalattuja lautoja mökille kylpytynnyrissä poltettavaksi. Tuli laakista nätimpää (ei näy vielä näissä kuvissa).

Palkin kotelointi ja päätyjen valekotelo. 
Ovien smyygit.


Yllä olevan päädyn nurkkalautoja laittaessa kävin pientä painia itseni kanssa. Pitäisikö niiden olla vaalean harmaat, vaiko tummat? Vaiko tumma päätyyn ja vaalea sivustalle. Päädyin kuvanmukaisesti kokonaan tummiin ja kyllä tuo ihan omaan silmään istuu.

Tein polttopuiden alle jämäpuusta alustan. Ei tarvitse latoa puita maata vasten.
Ehdin myös touhuta vinorimoituksen parissa. Vähän harmillisesti tuo on puuvalmista ja tietysti olin mitoittanut sen alakanttiin, joten pitää kankkia lisää.

Olisihan tuohon päätyyn sopinut oikeakin tolppa, mutta rakennesuunnittelija jätti sen pois. 
Viime viikolla maalailin sisäseiniä ja sunnuntaina sitten lattiat Bilteman epoksimaalilla. Meillä tuo lattiamaalin funktio on lähinnä sitoa betonipöly. Olin alkuviikon reissuhommissa, joten lattia sai kuivua rauhassa. Nyt tuntui kuiva olevan (kovettuminen kestää vielä toki), joten pitää laittaa alapellitykset ja sitten voikin mallailla hyllyjä.

Tänään soitin sähkärille. Hän saa byt tulla viimeistelemään työnsä ja sitten ollaankin todella hyvillä malleilla. Sadevesikourut ja yläpohjan eristäminen lienevät pahimmat hommat jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti