sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Ulkorakennuksen pohja

Tämäkin ihme pääsi tapahtumaan, että allekirjoittanut aktivoitui rakentelemaan. Potkuna hanurille toimi lähistöllä pyörinyt pieni kivuri, jonka sain diilattua tasailemaan meidänkin ulkorakennuksen pohjan.

Pakko myöntää, että äkkiä se muisti alkaa prakaamaan. Viime syksynä ulkorakennuksen pohjille kärrättiin neljä kuormaa mursketta, jottei vesi lkaisi kerääntyä lammikoiksi. Olin aivan varma, että pohjalta pitää kaivaa tuodut murskeet sivuun, jotta korko menee oikein. Vielä mitä! Pääsuunnittelijan mitattua korkoja, totesimme pohjan olevan kutakuinkin hyvällä korolla, joskin hieman kallellaan.

Viime viikolla käväisin Hämeen rakennuskonevuokraamossa ja järkkäilin 400 kiloisen tärylätkän tontille. Keskiviikkoiltana täryytin pohjan ja torstaiaamuna vuokrafirma hakikin jo vehkeensä pois. Sitten soittoa kunnan mittamiehille, jotka lupasivat tulla merkitsemään nurkat ensi maanantaina.

Perjantaina illalla havaitsin kuitenkin tikut paikoillaan. Miehet olivatkin  käyneet paikalla suunniteltua aiemmin. Sehän sopi. Tänään sitten piti taas vaivata päätä anturapaikkojen laskemisella ja mittomisella. Piheyden puuskassa en raaskinut ostaa Formexin muotteja piharakennukseen pilareita lukuunottamatta. Niinpä nyt päätin kokeilla anturoiden valamista käyttämällä harkkoja muotteina. Saas nähdä miten käy. Ainakaan pohja ei ollut ihan tasainen, joten jotakin vippaskonsteja tässä pitää kehitellä. Kyllähän ne talon Formexi-muotit oli aika äkkiä kyhätty paikoilleen... Mutta eipä nyt toisaalta varastojen pohja ole niin suuri, että siinä itseään erityisesti rasittaisi.

Anturamuotit eivät vielä ole paikoillaan. Varaston vasempaan päätyyn tulee puusuoja, joten anturoissa on taas vähän kulmia.

Kuva vakipaikalta,
 Seuraavaksi pitää vääntää raudoitukset anturamuotteihin ja laittaa ne eristeineen paikoilleen (siis anturan alle 5 cm eristettä). Kumma kyllä, vähän sormet syyhyää päästä muuraamaan. Sairasu kai se on tämäkin!?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti