perjantai 27. kesäkuuta 2014

Das Garten der Talvituulikkis

Tällä viikolla pihalla on pyörinyt yksi kaivuri ja yksi pyöräkuormaaja. Kaivuri tuli pihaan tiistaina ja tytöt virittelivät heti kisakatsomoa kuntoon:


Salaisien ojien kaivuuta. Näistä ei sitten hiiskuta kenellekään. Hys, hys!


Sadevesiputki piti porata sadevesikaivon kyljestä sisään. Kaivettu monttu täyttyi vedellä varsin nopeasti. Vedessä on niin kiva lutrata raksahommia...


Sitten koko touhu piti tietysti täyttää. Karmaisee pelkkä ajatuskin laskusta, joka tulee tästä kaikesta touhusta.


Tuo punainen murske on tosi mahtavaa. Myös pintasepelin piti olla punaista, mutta se onkin harmaata. En tiedä syytä tälle, mutta eipä sillä niin väliä ole. Ensimmäisen päivän jälkeen autokatoksen täytöt olivat melkein valmiina.


Niinpä ajattelin, ettei tuo niin kova työ ollutkaan. Mutta meni siinä vielä kolme päivää, kun maanrakennusmiehet tasasivat pintasepelit ja perustivat nurmikon pohjan.

Tänään homma tuli paria neliötä vaille valmiiksi. Tuon lopun neppailen käsipelein. Tältä näyttää.alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen piha plaanattiin tasaisemmaksi. Tämä oli kaivurikuskin idea ja hyvä idea olikin. Nyt piha on helpommin hyödynnettävissä. Näin ei myöskään tarvinnyt kuskata täytemaata pois pihalta, vaan kaikki savi tuli hyödynnetyksi.


Piha huutaa nurmikkojyrää ja siemeniä. Valitettavasti vuokraamo on kiinni lauantaisin, joten hommat ovat seis maanantaihin asti. Onhan tuossa tuota rytöä siivottavaksi, ettei tarvitse viikonloppunakaan olla toimettomana.

2 kommenttia:

 1. Mahtava kisakatsomo!
  Paljonkos teillä on tuossa tuota pihaa? Meillä olisi sama homma edessä ja jopa se mahtava savikasa tuossa pihassa jo valmiiksi odottamassa, että sen kaivurilla jonnekin piilottaisi. Toisaalta, meillä on myös talonmaalaus alkamassa (kyllähän sen kelitkin kertovat, että tänä kesänä maalataan taloa), taidetaan ensin koittaa maalata pirtti ja sitten vasta tasoittaa tuo piha, niin voi vielä hetken sitä suunnitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tontti on 810 m2. Talon pohja on n. 170 m2 (räystäät ja terassit mukaan lukien) ja katoksen pohja n. 100 m2. Joku 500 - 600 m2 varmaan jäi nurmialaa, kun tontin kahdella sivulla on tie, jossa kunnan puoli venyttää hoidettavaa alaa. En ole mitannut tarkasti.

   Tuo voi olla ihan fiksu järjestys noin. Meillä se vähän ajautui näin päin. Autokatoksen pohja oli hyvä saada täytettyä ja sitten samalla ahnehdimme pihan tasaamisen. Merja tuossa kyseli että mitäs meidän poha tykkää maalaamisesta. Väitin, ettei piha mene ruvelle, kun jyrään sen ensin. Olen suunnitellut, että maalamisessa käytetään peräkärryllä olevaa henkilönostinta. Naapurilla oli sellainen, ja näytti vaivattomalta nuo yläosien maalaukset (1,5-kerroksinen talo heilläkin).

   Eihän nämä maalauskelejä ole... Ehkä niitäkin vielä saadaan.

   Poista