torstai 19. kesäkuuta 2014

Maalaamisessa yhteistyötä viritteillä Teknoksen kanssa

Kuten on jo tullut muutamaan otteeseen jupistua, pitäisi meidän alkaa hiljalleen toimeta  talon maalamista. Tällä kertaa kuitenkin pieni vitkuttelu oli hyvästä, sillä meihin otettiin yhteyttä Teknoksen suunnalta ja kyseltiin halukkuutta osallistua yhteistyöhön uudistuneen Nordica Ekon testaamiseksi. Tokihan olimme kiinnostuneita.  Käytännössä yhteistyö tulee tarkoittamaan sitä, että Teknos tarjoaa maalit ja me Talvituulikin asukit maalaamme talon ja bloggaamme kokemuksemme tänne kaiken kansan ihmeteltäväksi. Mukava diili, koska olisin tehnyt niin joka tapauksessa (joskin maali olisi saattanut olla jokin muu).

Talon värisuunnitelma näkyy tuossa yläpalkin logossa ja "Talo ja tontti" -sivulla. Laitetaan kuvat tähän vielä kuitenkin. Tehosteiden tumma harmaa on RR23, jota on ikkunakarmeissa ja ovissa. Sitä ei voi siis muutella. Tuo harmaa pääväri onkin sitten auki. Vaihtoehtona ainakin RR22 ja RR21:kin ehkäpä. Tai sitten jostain muusta värikartasta. Meillä ei ole vielä Teknoksen käyttämiä värikarttoja, joten en tiedä, mitä siellä on tarjolla. Värisävyyn pitää siis vielä palata, mutta nyt pitäisi laseskella kuvista maalattava pinta-ala.

Jotta pääsee maalailemaan, pitää pihan täytöt hoidella pois alta. Kaivurin varaaminen onnistui kolmannella yrittämällä. Tässä kävi nyt niin, että tästä tulee jo neljäs eri koneyrittäjä meidän työmaalla. Talon pohjat kaivoi Yhtymä-Tahlo Oy, joka hoiti hommans mallikkaasti. Olisivat saaneet hoitaa muutkin maaurakat, mutta firma sijaitsee väärällä puolella Tamperetta, eikä siten ole mielekäs vaihtoehto pienempii hommiin. Vesiliittymän kaivoi Ajokaivin, joka on entuudestaan tuttu firma. Heidän kanssaan hommat ovat sujuneet aikaisemmin hyvin ja tälläkin kertaa kaivuu sujui mallikkaasti. Laskuja saa tosin usein odotella aika pitkään. Heillä oli kalenterissa täyttä lähi viikkoina, joten päätin kysellä muualta. Talousrakennuksen taasen tasaili Maanrakennus V. Lahnakosken mies. Pohja ei kyllä ollut ihan vaaterissa, mutta kyllähän siihen perustukset sai tehtyä. Kyselin heitäkin, mutta olisi mennyt "jonnekin heinäkuulle". Maanrakennus Heiskari Akin kaivurin pitäisi tulla tontille ensi tiistaina.

Ennen täyttöjä piti siirtää sähköpääkeskus autokatoksen puolelle varaston seinustalle, ks. kuva alla.


Vaan sattuipa niin, että kaapeleissa oli varaa vaivoin kääntää kaappi tuohon ulkoseinustalle (punainen ruksi kuvassa yllä). Tuotakin sai ihan tosissaan vääntää. Nyt kaappi kuitenkin seisoo anturan päällä lopullisella paikallaan.


Siirsin myös lämmitystolpan kohdilleen. Veilä pitäisi vetää maakaapeli sähköpääkeskukselta perusvesikaivolle. Maanantaina pitää hakea vielä muutama ylimääräinen haitarikulma sadevesi- ja salaojaputkia varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti