keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Koemaalaus

Viime viikolla saimme Teknokselta värikarttoja ja yritimme pohtia sopivia sävyjä. Sormihan siinä meni suuhun, joten pyysimme apua Teknoksen design-asiantuntijalta. Hän antoi suositukset taloon sopivista harmaiden sävyistä.

Eilen päivällä saapui 0,9 litran purkki vaaleaa (NCS S 2002-Y) ja purkki tummaa (RR23) harmaata Teknoksen Nordica Ekoa koemaalausta varten. Eilinen ilta meni nurmikon kylvämisessä, joten ehdin maalailujen pariin vasta tänään.

Ilma ei ollut paras mahdollinen maalailuihin, mutta koemaalaus oli hyvä tehdä mahdollisimman nopeasti, koska Teknoksen edustajan kanssa oli juttua, että voisimme aloittaa maalailut varsin pian. Ensi viikolla alkaa loma, joskin koko viikko alkaa olla buukattu muille altiviteeteille.

Koemaalauksen tulos:Valitettavasti ilma on harmaa ja suhruinen, joten kuvatkin ovat sen mukaisia. Maalailusta selvisi kuitenkin, että sävytetty RR23 vastaa hyvin ikkunoissa käytettyä samaa sävyä (kas kummaa).

Vaalean harmaan arvointi onkin sitten hankalampi juttu. Sävy on kaunis. Itse saattasin hyväksyä tuon sellaisenaan, mutta Merja piti siti ihan liian vaaleana. Tuosta tulee pelko, että vaalean ja tumman kontrasti on liian suuri. Ymmärrän hyvin miksi, koska meillä on aika tarkka ajatus siitä, miltä talon pitäisi näyttää. Toisaalta vaalea sävy saattaisi keventää talon ilmettä. Täytyy muuten todeta, että tuo vaalea sävy poikkeaa melkoisesti painetusta sävystä. Koemaalaamista ei siis kannata laiminlyödä!

Pitää vilkaista tuo vielä aamulla, ennen kuin tehdään päätöksiä.

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä tuon koemaalauksen tärkeydestä. Me kateltiin Vinhan värikarttoja ja päätetiin siitä vissiin pari kolme vaihtoehtoa, jotka haettiin rautakaupasta koemaalausta varten. Ne oli seinässä aivan liian sinisen sävyisiä siihen mielikuvaan, joka meillä oli vaaleanvihreästä.

    VastaaPoista
  2. Meillä ois menny värikarttojen mukaan ihan metiköille...

    VastaaPoista