torstai 23. toukokuuta 2013

Runkopystytys valmis

Tänään aamulla klo 7 oli runkopystytysvaiheen luovutustarkastus. Kun saavuin paikalle naksun yli seiskan, oli tömiehet ja vastaava mestari jo paikalla. Mestari tarkasteli seinäsuoruuksia vatupassin kanssa. Hyvä niin, khh:n ja pesuhuoneen välinen seinä oli hieman vinossa. Korjaustyö ei ollut järin isotöistä, ja raksamiehet saivat seinän suoristettua siinä samalla, kun mestari tarkasteli muuta työnjälkeä.


No oli se vähän vinossa, mutta nyt siitä tuli hyvä.


Lopulta tarkastuslistaan ei jäänyt muuta huomautettavaa, kuin ne epäonniset ikkunat, jotka kuuluivat erkkeriin. Jokaisessa erkkerin etuseinänpuoleisessa ikkunassa on naarmuja karmeissa. En tiedä, miten niiden kanssa menetellään, mutta sellaisenaan eivät ole kelvollisia.

Kaikkineen Talotekon kirvesmiesten työnjälki meidän talossa on hyvää, eikä asennuksesta jää kuin kehuttavaa. Roskaa vein viime viikonloppuna peräkärrykuorman (~3 m2) kaatopaikalle. Tänään tein toisen kuorman, jonka lisäksi vien huomenna vielä yhden vajaan kuorman jätettä pois. Jätteet olivat kyllä useammassa kuin luvatussa kolmessa kasassa (nyt oli sisällä kolme ja pihalla ainakin kaksi), mutta samapa tuo. Melkein helpompi siivota, kun ei ole kaikki sekaisin yhdessä läjässä. Kirvesmiehet voisivat tietysti lajitella roskat (puumateriaali yhteen kasaan, kipsilevyt toiseen, jne.). Itselleni tuo jäteasia ei kuitenkaan muodostunut mikäänlaiseksi ongelmaksi, joten tämä nyt on sellaista "keksitään jotain parannettavaa, jos on pakko" -tyyppistä haihattelua.

On epätodellisen tuntuista, että nyt meillä on tontilla jo talo. Joskin keskeneräinen sellainen. Kun vain joku jatkaisi sen valmiiksi :)

Ulkoa talo näyttää jo ihan talolta.Kuva vakipaikalta.
Ovetkin olivat saapuneet. Hyvältä näyttivät!
Sähkäri poikkesi vilkaisemassa työmaalla ja jutustelimme, miten ulkovuoren asennuksessa huomioidaan sähkövedot. Sähkäri suositteli ulkovalaisimien hankintaa, jotta tietää, mitä niiden asennuksessa tulee huomioida. Niinpä perheemme retkeili Bauhausiin. Päädyimme Nordluxin Tin Maxi ylös/alas -valaisimiin, paitsi tuohon kodinhoitohuoneen ovelle ja tknisen tilan nurkalle ostimme vain samanlaiset alasvalot. Olisimme ostaneet samat valaimiset ledivaloina, mutta myyjä vakuutti, että on parempi ostaa ledipolttimot erikseen, koska lopputulos on parempi ja halvempi.

Samalla reissulla katselin ulkouorinaulainta. Bauhausissa oli kuitenkin vain Sencon naulaimia, joiden hinnat oli 400 - 500 €. Niinpä kävin Motonetissä vilkaisemassa, mutta turhaan. RautaOtrassa myyjä alkoi myös ensin kauppaamaan Sencon naulaimia, mutta kun en innostunut hinnasta, tarjolle löytyi Osakan rumpunaulain. Hintakin oli kohdillaan, kun 179 €:stä sai 30 % alennusta. Ainoa (ja pitkä) miinus RautaOtralle tulee siitä, että Diners-kortti ei kelvannut kassalla! Kaikissa muissa käymissäni rautakaupoissa se on tähän asti kelvannut. Niinpä jouduin hakemaan Merjan maksamaan naulapyssyni. 

Huomenna ulkovuorimateriaali saapuu tontille. Ensin on siivottava loppuun ja sitten voikin alkaa työstämään koolauksia. Teen ulkovuorta nyt sihen asti, että Taloteko saa lämmitysvalmisasennuksen tehtyä, eli käytännössä ensi viikon ajan.

Olimme muuten saaneet eilen postia tontille. Siis ihan oikeaa postia.


Kuoressa oli "luonnollisesti" Elisan maksukehoitus TaloKaapleista. Laskun maksamista tietysti helpottaisi, jos laskut toimitettaisiin meille kotiin, eikä työmaalle.Tässä Elisa ja Posti tekevät oikein hienoa yhteistyötä. Toinen lähettää uudiskohteen osoitteella laskun ja toinen jakaa kirjeen, vaikkei kyseiseen osoitteeseen ole sovittu jakelua. Raksamiehet kertoivat aamulla, että postimies oli kehottanut meitä laittamaan postilaatikon tontille, jotta jakelu on helpompaa! Mitäh?! Kyllä meille tulee postilaatikko sitten, kun postinjako siirretään uuteen kotiin. Kaiken kukkuraksi postimies kiikutti tontille tänään uutta kirjettä Elisalta. Kieltäydyin vastaanottamasta kyseistä kirjettä ja käskin postimiehen toimittaa kirjeen oikeaan postitusosoitteeseemme. Kovin kärkkäästi Posti yleensä sotkee niitä "ei asu tässä osoitteessa" -tekstejä kuoriin ja palauttaa kirjeen lähettäjälle, mutta nyt niin ei ole toimittu. En voi käsittää sitä. Varmaan se oikea alkuperäinenkin lasku on kiikutettu tontille perustustekovaiheessa. Jösses, mitä toimintaa!

2 kommenttia:

  1. Mikähän lienee Pihlan ovissa ja ikkunoissa? Meilläkin on ollut ongelmia. Taloteko on kyllä hoitanut nämä ongelmat hyvin ja omalta puoleltaan joustavasti, mutta Pihlan toimituksia on saanut odottaa.

    Kylläpä näyttää mukavalta teidän talo. Muistan sen hetken oikein tuoreena, kun näin meidän talon tuolla lailla "valmiina". Se tuntui ihmeelliseltä. Mutta siitä alkoi sitten kyllä iso, iso työmaa.

    VastaaPoista
  2. Aiemman kokemuksen mukaan Pihlan kanssa ei ollut ongelmia ja niihin aiemmin tilattuihin ikkuniin ja oviin olemme olleet tyytyväisiä. Meidän tapauksessa vika ei ole Pihlassa, vaan kuljetusliikkeessä. Saa nähdä, mitä näiden kanssa käy.

    Kiitos! Kyllähän tässä työsarkaa riittää. Tänään siivoilin loput roskat ja kuljetin kaksi kuormaa jätettä kaatopaikalle. Ulkovuorimateriaali tuli tontille ja samoin Spu-levyt ensi viikon asennusta varten. hiljalleen edetään :)

    VastaaPoista