torstai 9. toukokuuta 2013

Keittiö ja kodin kiintokalusteet

No niin. Tuossa jo mainitsinkin Domuksen tarjouksesta. Tänään ollaa kahlattu tarjousta läpi ja mietitty tarvittavia muutoksia. Suurimmat muutokset kohdistuu kodinhoitohuoneeseen, koska meille selvisi, että pyykkikoneen ja kuivausrummun nostaminen lattiatasosta irti on lähinnä kuolleena syntynyt (kallis) ajatus. Työskentelyn kannalta se olisi varmasti hyvä juttu, mutta taidetaan nyt tyytyä torniin.

Keittiön osalta ei muutoksia tarvitse juuri tehdä. Selvitellään vain, saisiko astianpesukoneen siirrettyä altaan toiselle puolelle. Havainnekuvat osoittavat, että keittiö on juurikin sellainen, jota olimme ajatelleet. Tai ehkä jopa parempi. Pirkanmaan Keittiökalustetukun kuvista tämä ei oikein selviä, he kun piirtelevät kuvat vain 2-ulotteisina käsipiirroksina.

Musta takka tulee jääkaapista oikealle. Mahtava yhdistelmä!

Välitilan laataksi tullee jotain oranssia.


Ovet ovat alumiinireunoilla, samoin tasot. Olimme ajatelleet, että saarekkeen lasiovelliset kaapit voisi valaista. Kuvia katsellessa aloimme tulla toisiin ajatuksiin. Musta runko mustilla hyllyillä näyttää myös todella hyvältä.

Domuksen tarjoukseen sisältyy AEG:n rosteriset kodinkoneet. Uuni pyrolyysipuhdistuksella (tämä on koukuttava ominaisuus), induktiotaso, kalusteisiin upotettava tiskikone ja korkeat jääkaappi ja pakastin. Näiden hinta naksun alle 3000 €! Vertailuna maksoimme edellisen kodin koneista (jääpakastinkaappi, astianpesukone, pyrolyysiuuni, induktiotaso) messutarjouksena vähän yli kolme tonnia. Lisäksi Domuksen tarjoukseen kuuluu liesituuletin. Olimme ajatelleet tuuletinta huippuimurilla, mutta taidamme pihistellä ja laittaa huuvan moottorilla. Asta-messuilta tarttui matkaan Franken komposiittialtaat varsin mukavaan hintaan. Rosteriset altaat vaatiivat käsittämättömän paljon työtä pysyäkseen nättinä, joten nyt haluamme kokeilla komposiittia. Laiska kun ei oikein jaksaisi.

Eteisen kaapistossa jatkuu keittiön väriteema. Kaapiston leveys on n. 3 metriä.Aiemmista suunnitelmista poiketen myös tytöt taitavat saada 1500 leveät liukuovikaapstot.Työhuoneen kaapisto. Tämän kaksimetrisen säilytysratkaisun pitäisi haukata Merjan kankaat ja langat, askartelutarvikkeet, meidän mapit ja varmaan kirjatkin.Vessaan laitamme jotain hmm... harmaata!


Eli talomme "värittyy" mustalla, valkoisella ja harmaalla. Keittiössä ja kodinhoitohuoneessa käytetään tehosteena näillä näkymin oranssia ja limeä. Tyttöjen huoneeseen tulee toki väriä seinään. Kaikkineen olemme ajautumassa siihen, että talossa on selvä väriteema. Se ei ollut alun perin tarkoitus. Kuitenkin olemme nyt vakuuttuneita, että tästä tulee meidän näköisemme, moderni ja tyylikäs. Kaikki tämä on toki subjektiivista, mutta itsellehän tätä rakennetaankin :)

Kodinhoitohuone vaatii enemmän työstä, joten laitetaan sen kuvat sitten kun muutokset on tehty.

Ensi keskiviikkona mennään Oriveden Väriin tapaamaan Harria. Tuolloin katsellaan tarkemmin kodin pintamateriaaleja ja värejä. Täytynee jo nyt todeta, että iso osa talon kokonaisuudesta alkaa olla päätettynä. Enää pitää toteuttaa.

1 kommentti: