maanantai 9. syyskuuta 2013

Virallisesti kuivaa

Aamulla sitten mitattiin kosteudet porarei'istä. Vastaava mestari kysyi arviotani kosteudesta. Epäilin noin 90 %:a. Niinpä yllätys oli melkoinen, kun kylpyhuoneen mittauspisteessä kosteus oli 82,8 %.

Kylpyhuone
Kodinhoitohuoneessa oli vieläkin kuivempaa, tulos 80,2 %. Se tarkoittaa, että meidän lattiat on jo nyt rakentamisohjeen rajan (85 %) alle, eli virallisen kannan mukaan päällystettävissä. Kuten lauantaina kirjoitin, olen rauhallisin mielin lattiasta, jos kosteudet ovat ~75 %, kun ne pinnoitetaan. Tämänpäiväisen tiedon mukaan tuo ei tule olemaan ongelma. Mestarin kanssa keskustelimme jo perjantaina, että lattian lämpöä voisi vähän nostaa, joten asetin tänään pumpulta lämmöt 20 asteesta 22 asteeseen.

Jännänä yksityiskohtana mainittakoon, että kylpyhuoneen lattiaa mitatessa mittarin tasaantumista odotellessa havaitsimme, että vaatehuoneen jakotukilla menovesi huiteli 40 asteessa. Kodinhoitohuoneessa lämmöt olivat matalammalla. Hetken kuluttua lämpötila tasaantui takaisin 20 asteen nurkille. En ole aiemmin huomannut moista, joskin olen vain satunnaisesti vilkuillut jakotukkesa, joissa kummassakin siis on meno- ja paluuputkelle lämpömittari.

Kodinhoitohuone
Sitten syösyin katolle ja askartelin kattopellit paikoilleen. Katto oli vähän liukas kosteuden takia, mutta silti tuo homma sujui ongelmitta.

Seuraavana oli vuorossa takapäädyn seinäpelti, jonka väkertäminen oli huomattavasti helpompaa kuin etupuolella. Kyllä nämä pitäisi vain harjoitella takapuolella ja tehdä sitten paremin etupuolelle :) Iltpäivällä alkoi tihuttamaan ja pitkästä aikaa sade katkaisi työnteon. Lopuksi vein vielä kuorman kaatopaikalle.


Nopeasti arvioituna ulkovuorin, räystäslautojen ja nurkkalautojen parissa menee vielä kolmisen päivää.

4 kommenttia:

 1. Vitsit teillä on tehtävälistassa kokonaisia kattoja! Meillä on satunnaisia pikkuhommia kuten jääkaapin päälle tulevan tason kiinnitystä eikä sekään jaksa kiinnostaa :D Pitää skarpata vähän.. ennen kuin siirrytään kokonaan yläkertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tosin katto oli tossa listausta tehdessä jo aika pitkällä ja samoin ulkovuori.

   Eikös työtahti yleensä hidastu, kun taloon pääsee muuttamaan? :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, katson sen jos suinkin tässä ehdin.

   Poista