lauantai 28. syyskuuta 2013

Valmis takka

Muurari kävi perjantaina viimeistelemässä takan. Lopputulos on mitä parhain.


Tänään polton ensimmäiset kapulat pesässä, joten takka on nyt virallisesti otettu myös käyttöön. Takan valmistuminen antoi peintä lisäpotkua omaankin tekemiseen. Kyllä se (talo) tästä valmistuu.

Toki talolla on tapahtunut muutakin. Sain oiottua kylppälin seinän.


Heikin kanssa asennettiin kaakelilujat seiniin. Nyt kylpyhuonekin eteni ihan mukavasti.


Samassa tohinassa hain puutavaraa alaslaskuja varten Byggmaxista, joka avasi ovensa Kangasalla tässä loppukesästä. Vielä heitin muutaman ajatuksen lauteiden muotoon sekä saunan valaistukseen ja niinpä sauna ja kylpyhuone odottelevat tällä hetkellä uretaanilevyjä seiniin ja kattoon.Aloitin myös maalausurakan. Eteistä ja olohuonetta lukuun ottamatta kaikki tilat on nyt kokonaan pohjamaalattu. Samaisista tiloista on myös katot maalattuina. Vielä kahden pintamaalikerroksen jälkeenkin katot vaikuttivat hieman laikukkailta, joten vetelin varmuudeksi kolmannen kerroksen päälle. Enää en tihrustele kattoja sen enempää, vaan annan niiden olla sellaisia kuin niistä tuli. Seuraavaksi maalaan samaisten tilojen seinät valmiiksi, jotta tavarat voi siirrellä makuuhuoneisiin pois saunasta ja vessasta.

Tämän kaiken lisäksi olen paininut lämmityksen kanssa. Viime viikolla talossa oli järjestöin 13-14 astetta "lämmintä". Lopulta soitin Kotiloimun Lindströmmille ja yritimme pariin otteeseen säätää pumpun asetuksia. Tästä ei ollut kuitenkaan apua. Perjantaina tutkailin jakotukkeja hieman tarkemmin ja aloin ihmetellä, kun virtausmittarit näyttivät nollaa. Taas soitto Lindströmmille ja niin asiat alkoivat selvitä, muutaman mutkan kautta toki. Lattiassa ei tosiaan vaikuttanut olevan kiertoa laisinkaan. Onneksi pumppuasentajat ehtivät poiketa talolle samana päivänä. Heidän tullessa paikalle pumppukin jo herjaili matalasta paineesta, eli lattiapiiri piti täyttää uudelleen. Valitettavasti meidän tienoolta oli vedet poikki. Putkimiehet jättivät letkun paikoilleen, jotta sain täyttää järjestelmän, kun vedet tulivat takaisin.

Tänään aamulla ei talolla kuitenkaan ollut kuin se samat 13 astetta. Pumppu oli ok, paine oli laskenut vain hieman. Niinpä tarkastelin jakotukkeja hieman tarkemmin. Virtaukset näyttivät vieläkin nollaa, joten aloin rupeltaa virtausruuveja. Ja avot, kohina vain kävi, kun vesi lähti kiertämään! Olin talolla muutaman tunnin ja sillä aikaa lämpö nousi jo muutaman asteen kymmenyksen. Kun poikkesin talolla uudestaan illalla, oli lämpö "jo" 15 astetta. Eli ainakin toistaiseksi ongelma näyttäisi ratkaistulta.

Vielä tosin ihmetyttää, mihin ne paineet oikein katosivat. Tästäkin minulla on teoria, mutta pitää seurata tilannetta, ennen kuin lähtee asiaa sen enempää arvaamaan.

1 kommentti: