maanantai 26. elokuuta 2013

Talo lämpimäksi

Maalämpöpumppuasentajat olivat ahertaneet pumpun kimpussa viime torstain ja perjantain. Tänään he tulivat iltapäivällä käynnistämään pumpun. Ilmeisesti homma suijui ongelmitta, koska miehet poistuivat ilman napinaa ja teknisessä tilassa hyrisi maalampöpumppu vaimeaa hurinaa.

Pumppu ja IV-kone sulassa sovussa.
MLP on nyt kytketty jäähdytyksen kanavapatteria myöden. Aionastaan käyttövesipuoli puuttuu.
Vesimittari kytkettiin viime keskiviikkona.
Sisällä käy pieni lirinä, kun vesi kiertää lattialämmityksen jakotukeilla. En tiedä johuuko lirinä vajaatäytöstä vai kuuluuko se asiaan, mutta nyt pidän sitä merkkinä toiminnasta :)

Lattialmmitys toimii toistaiseksi käsikäytöllä. Sähkäri kytkee termostaatit myöhemmin.
Tasoitemiehet saivat urakkansa lauantaina valmiiksi. Tasaiselta näyttää!

Nurkista tuli todella komiat!

Seuraavaksi on tiedossa hiontaa. Tasoitekaveri suositteli 100 paperia.

Taloon on myös ilmestynyt puolet huopakatosta. En tiedä kuka se teki, mutta hinta oli täysin ruhjottu kroppa meikäläiselle. Jos olette joskus pesseet mattoja, tietänette mattomankelin. Mattomankelin läpi vedetystä tuntuu varmaan kutakuinkin tältä.

Joo, kuva on huono, mutta uhmaan järjen viimeistä hiventä ja tuuttaan sen silti tähän.
Eli kolmen päivän aikana naputtelin n. 120 neliötä pintahuopaa. Yhdestä 24 kg:n painoisesta paketista tulee 3 neliötä valmista pintaa. Niinpä nostelin katolle melkein tuhannen kiloa tavaraa :)

Aurinko nousee talon etupuolelta ja kattoi on korkea ja jyrkkä, joten aamulla kestää varsin pitkään, ennen kuin aurinko ehtii kuivaamaan kasteen työstämältäni lappeelta. Sitten aurnko kiertää koko päivän porottaen kuumimmillaan iltapäivällä suoraan lappeelle. Tuolloin bitumilaatta muuttuu todella pehmeäksi, eikä kestä kävelyä. Illalla viidestä eteenpäin on parasta työaikaa, kun auriko kääntyy naapurin puiden taakse.

Yritin etukäteen etsiä havainekuvia sopivista telineistä. Tuloksetta. Niinpä lapsukaiset laitan tähän jakoon oman näkemykseni siitä, miten suhteellisen jyrkän (1:2) katon huovan saa tehtyä järkevästi.


Appiukko jeesaili telinerunkojen kanssa. Hän suunnitteli erittäin napakat ja yksinkertaiset teline-elementit, joita tuettiin peräkkäin vinoreivoin seinustalle. Päälle todella leveää lankkua. Koska kattoasennuksesta jäi katevaneria, päätimme käyttää sitä, jotta saimme leveän kulkusillan ylös räystään tasalle. Näiden telineiden tekoon meni vajaa päivä.

Räystäspellit ja jokunen rivi pintahuopaa asentui paikoilleen todella helposti tuolta tasolta tehden. Sitten aloin tehdä kulkutukea lappeelle. Materiaalina puolentoistatuuman lauta. Pintahuopa on sen verran karheaa, että työn voisi saada tehtyä ilman aputelineitäkin, mutta telineet lappeella helpottivat työtä kummasti.


Menen potemaan ruhjottua ruumistani. Huomenna siirrämme Heikin kanssa telineet toiselle puolelle.

EDIT 28.8.2013: Tuli postaus ladottua vahingossa Merjan nimissä, vaikka itse olen syyllinen sekä tekemiseen että dokumentointiin. -Pekka 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti