perjantai 2. elokuuta 2013

Kipsissä

Kaksi päivää ollaan Aten kanssa painittu levyjä seinään. Tähän mennessä olemme saanet kaikkiaan ladottua toisen lavallisen levyjä seinään. Työhuoneen seinät ovat valmiit. Makuuhuoneesta puuttu muutama levy.

Parilla levyllä seinä etenee jo varsin mukavasti.
Kattolevyt uupuvat vielä.
Eteisen tuplaväliseinä.
Siirin huone on hieman kesken. Ulkoseinän ja kantavan väliseinän liitoskohta tuottaa päänvaivaa. Ulkoseinä kiilaa alhaalta irti väliseinästä, joten levyä ei voi iskeä paikoilleen suoraan. Tai voi, mutta levy halkeaa ihan varmasti. Aion ratkaista tuon sahaamalla kakkosnelosesta pitkät kiilamaiset palat tuohon väliseinän runkotolppiin. Hiljalleen vaan alkaa kasaantua niin paljon työtä pöytäsirkkelille, että pitää käydä anastamassa appikukon sirkkeli työmaalle.Neppailin työhuoneen ja olohuoneen väliseen seinään putkitukset siten, että työhuoneeseen sijoitettavalta tietokoneelta saa audiokaapelin helposti vahvistimelle olohuoneeseen. Samoin tein putkitukset vahvistimelta takakaijuttimille, jottei tarvitse enee tehdä rumia pintavetoja. Avot!Havainto nro 1: työmaa sotkeutuu huomattavasti helpommin kuin sen saa siivottua.

Havainto nro 2: kipsilevyjä on paljon mukavampi levyttää vaakakoolaukseen kuin pystykoolaukseen. Suosittelen!

Havainto nro 3: kipsilevyt ovat ihan käsittämätöntä roskaa. Siis ei pelkästään meidän työmaalla, vaan ihan yleisesti. Jos lastulevylle ei olisi tullut formaldehydiongelmia aikanaan, kukaan ei ikinä missään käyttäsi kipsilevyä. Todettakoon, että nykylastulevyt olisivat kyllä ihan turvallisia, joten miksi ihmeessä niitä ei käytetä? Kipsilevy tehdään uusiutumattomasta materiaalista, se on kaatopaikkajätettä, kipsilevy on heikkoa... toki on ek-levyjä, mutta silti. Harmi, etten pohtinut lastulevyjen käyttöä aiemmassa vaiheessa.

Poikkesin eilen peltisepällä. Papereista selvisi, että olin merkinnyt työhuoneen ikkunapellin mitat jotenkin pieleen. Tilasin uuden oikealla mitalla ja samalla tilasin muutaman puuttuvan pellin mökille. Peltiseppä oli unohtanut, etten halunnut kolmiorimoja katolle, joten se meni hänen piikkiinsä. Vaan itäpä siitä mörköilemään, valehtelematta 99 % huopakatottojen sivuräystäistä tehdään kolmiorimoilla ja kun minulla nyt on sellaiset pellit, voin hyvin tehdä katon niillä.

1 kommentti:

  1. Nostan omaa häntää sen verran, että putkitusten laittaminen oli minun ideani. Viime viikonlopun valmistujaisiss pääsimme seuraamaan niin mielenkiintoista projektia, jossa yritettiin saada musiikkia ulos tietokoneelta, että tilailin musiikinkuuntelumahdollisuutta :) Ilmeisesti ihan oikeassa kohdin!

    VastaaPoista