torstai 20. kesäkuuta 2013

Sauna- ja kylppärisuunnitelma

Sauna on kai niitä talon viimeisenä valmistuvia osia. Kun huomenissa tupaan kannetaan välisenämateriaalit ja seinät alkavat nousta, on pakko kuitenkin uhrata pieni ajatus myös saunalle ja kylpyhuoneelle. Tämä siksi, että olemme ihan alusta asti pohtineet lasiseinän laittamista saunaan. Jos sen laittaa, pitää seinät rakentaa sen mukaan. Siksipä kuluneella viikolla pohdimme saunakuviot tältä osin selväksi.

Löysin blogin, jossa saunassa on lasiseinä ja ovi on toteutettu liukuovella http://tarinoitatalosta.blogspot.fi/search/label/sauna . Kyseiset rakentajat olivat hankkineet seinän Lasina -nimisestä firmasta. Itse olen nyt ihastunut ajatukseen, että kylppärin ja saunan katto on yhtenäisiä, eli lasiseinä on koko korkeudella lattiasta kattoon. Niin se on tehtävä.

Toinen pohdittava asia oli suihkuseinä suihkun ja wc-pytyn väliin. Merja on viehtynyt lasitiiliin, eikä itsellänikään ole mitään niitä vastaan. Pieni googlettaminen kuitenkin paljasti, ettei sellaisen askartelu ole järkevää työn hankaluuden ja rakennelman hinnan takia. Niinpä aloin miettiä laatoitettavan seinän tekemistä. Nähtävästi lasiset suihkuseinäkin ovat kuitenkin kehittyneet hieman. Nyt on saatavilla lasisia suihkuseiniä, jotka yltävät lattiasta kattoon ja seinässä ei ole mitään rumia kehyksiä, ks. esim. Lasina. Taidamme siis mennä tällaisella yhdistelmällä. lasit kirkkaana ilman sävyjä.

En tosin kysynyt tarjouksia vielä kyseisistä kilkkeistä, mutta kuvittelisin saunan seinän olevan tonnin luokkaa. Kysellään tarjoukset sitten, kun on tarkat mitat tiedossa. Meillä on budjetissa aika paljon varattuna rahaa kiukaaseen, joten tingitään siitä mieluummin ja hankitaan nämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti