maanantai 30. joulukuuta 2013

Saunan lasiseinä

Hävettää. Blogi on jäänyt ihan hunningolle. Se ei kuitenkaan tarokita sitä, että olisin lyönyt pensselit santaan rakentamisen osalta. Talossa on yhtä ja toista näperrettävää ja hyvin usein tässä on tullut todettua itsekseen "tuokin pitäsi vielä tehdä". Pala palalta paikat silti valmistuvat.

Joulun alla saatiin saunan lasiseinä asennettua. Lasielementit ostin Lasinalta. Itse piti noutaa ja itse asentaa. Molemmista olisi varmaan voinut neuvotella, mutta kun on peräkärry ja kaksi tervettä kättä niin...

Lasielementit olivat melkoisen raskaita. Onneksi sain OP:sta kantokaverin. Kantoavun lisäksi sain apua asennuksessa ja oikeastaan suhteellisen vaivattomasti saunan lasiseinä ja kylppärin suihkuseinä asentautuivat paikoilleen. Kiitokset OP:lle ja Elsalle avusta!

Lasioven asennukseen nakitin Antin, jonka kanssa menestyksekkästi asennettiin kylppärin lasiovi. Homma sujui mukavasti ja nyt meillä on sauna ja pesuhuone. Käsittelin saunan lasiseinän ja kylppärin suhkuseinän Lasinan myymällä nanopinnoitteella. Nano alkaa olla jo passé, mutta tohtori hurahti siihen silti. Pinnoitteen olisi tarkoitus suojata lasia lialta ja helpottaa puhdistamista. Kerron sitten joskus, miten kävi. Jos en kerro, kysykää.

Asennuksessa meinasi mennä sormi suuhun ainoastaan seinän asemoinnissa. Olin nimittäin typeryyksissäni jättänyt merkitsemättä seinäkoolausten paikat näkyville. Tai olisihan ne voinut mitatakin. Mutta kun ei. Muistelin kyllä latoneeni puuta ihan riittävästi tuonne seinään, mutta mihin kohtaan tarkalleen? Oli pakko kaivella kuvia tietokoneelta. Meinasin jo tuskastua, kunnes viimein löysin kuvan, josta asia selvisi. Nyt on seinä ja ennen kaikkea ovi kunnolla kiinni. Kuvien räiskiminen kannattaa. Ja kannattaa kuvata etenkin sellaisia asioita, jotka jäävät piiloon. Siltikin, vaikka ne eivät vaikuttaisi mitenkään mielenkiintoisilta asioilta.

Saunan lasiseinä.
Otetaan ne edustavammat kuvat sitten, kun lauteet ovat valmiit. Lauteet on jo erittäin hyvin suunniteltu, mutta ei edes puolittain tehty. Sauna on nyt ollut romuvarastona. Muutaman kerran olen tehnyt lähtöä puukaupoille, mutta vielä muut askareet on menneet tärkeydessä ohi. Vähän haaveilin saunomisesta uutena vuotena, mutta taitaa nyt vaan jäädä.

Niin ja se kylppärin suihkuseinä. Se on kyllä mainio. Meinasin kirjoittaa mahtava, mutta sehän on vain suihkuseinä. Joka tapauksessa se ajaa hyvin asiansa jo on tyylikäs.

Suihkuseinä.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Jos ei tämän vuoden puolella enää tule postattua mitään, niin oikein hyvää rakennusvuotta 2014 kaikille!

3 kommenttia:

  1. Oikein hyvää uutta vuotta sinne myös! Ja kiva, kun jaksoit postailla tänne, ajattelinkin jo tätä seuranneena, että kun muuttolaatikot on saatu sisään, niin tyyliin rukkaset putoavat just niille sijoilleen heh :))

    VastaaPoista
  2. Niin voi helposti käydä. Kyllä täällä blogattavaa silti riittää. Sauna lienee seuraavana vuorossa. Ehkä.

    VastaaPoista
  3. Miten nano-pinnoite on toiminut käytännössä?

    VastaaPoista