sunnuntai 30. elokuuta 2015

Hämärähommia

Viime torstaina hain peltisepältä kasan peltejä. Itse asiassa kaiken autokatokseen tarvittavan pellin.

Havaitsin unohtaneeni sokkeli-/harjakaistat tavaratilauksesta, joten kävin perjantaina rautakaupassa. Vain havaitakseni, että tuli kaista väärässä sävyssä. Taloon tuli Katepalin musta Classic KL -huopa, kun taas katokseen Icopalin grafiitinmusta PlanoPro -huopa. Jäi tarjouspyynnössä huovan erittely tasolle "musta palahuopa" ja näin siinä kävi.

Tuskin nuo nyt kovin pahasti riitelevät keskenään. PlanoPro on kiiltävä. Sen erikoisuutena on, ettei paloissa ole lainkaan irroitettavia suojamuoveja. Niinpä sitä on aika mukava latoa katolle. Roskaa tulee paljon vähemmän kuin tavallisessa huovassa. Hintaa tosin on myös aika lailla enemmän (puolitoistakertainen hinta). Räystäpaloissa hintaero oli vielä huimempi (kolminkertainen).

Lauantaina kävin vaihtamassa räystäspalat ja iltapäivällä pääsin katon kimppuun. Lauantaina sain ensimmäisen lappeen aika hyvälle mallille. Tänään sitten jatkoin sen loppuun ja toisesta lappeesta tuli noin 2/3-osaa. Vähän iltapäivällä ukkonen toi sadetta, joten välihommina heitin toisen varaston yhden seinän kipsilevyt paikoilleen.



Pimeää on. Sain eilen ensimmäiset kehut katoksesta, kun eräs ohikulkija huuteli krediittejä katoksen ulkonäöstä.

maanantai 24. elokuuta 2015

Katoksen maalailua

Viime perjantaina asentelin Heikin kanssa ovet paikoilleen. Vähän oli joku tehnyt matalat aukot, joten tuli siinäkin pientä ylimääräistä säätöä. Mutta paikoillaan ovat.

Olen tässä joutohommina maalaillut katosta.



Vaan nytpä loppui maali, joten jäi tuo toisen sivun yläreuna kesken.

Mittailin tänään peltejä. Pitää viikolla käydä peltiepällä tekemässä tilaus. Pintahuovan laittaminen voisi olla ihan paikoillaan.

tiistai 18. elokuuta 2015

Sähkötyöt sekä ovet ja ikkunat

Sähkömies kävi viikko sitten maanantaina aloittelemassa sähkövetojen tekemisen. Homma sujui ilmeisen rivakasti ja tiistaina olikin sitten jo valmista.

 


Tänään tuli ovet ja ikkunat. Ikkunat heilahtivat jo paikoilleen. Laitan vaahdot sitten samalla, kun ovet on paikoillaan. Ovissa, ei ollut mitään merkintää paloluokituksesta, joten pitää vielä ihmetellä, onko toimitus oikein vaiko ei.


Muutoin työmaa odottelee levyhissiä lainaan. Kattojen levytykset estävät muun touhun toistaiseksi. Periaatteessa seiniä voisi jo maalata, mutta ulkovuori on hieman kesken ja kovin mielellään maalamisen tekisi kerralla. Räystäslaudat voisi maalailla irrallaan, mutta sekin vaatisi levykasojen katoamista katoksesta. Kattohuopaakin voisi laittaa, mutta sitä varten tarvitaan räystäpellit. Ne taas olisi kovin näppärää tilata samaan aikaan ikkuna- ja ovipeltien kanssa.

perjantai 7. elokuuta 2015

Viisi iltaa

Hieman ovat illat venyneet. Kymmeneltä alkaa olla aika hämärää jo.


Sähkökaappi asettui ihan siististi seinälle.

Ulkovuori on nyt siinä hantissa, että pitää seuraavaksi odotella sähkäriä, joka tulee maantaina. Taitaa olla rakenteluvapaata viikonlopun illat. Ainakin lauantai. Töiden ohella nikkarointi väsyttää.

Ensi viikolla pitäisi ovien ja ikkunoiden tulla tehtaalta. Ihan hyvältä näyttää siis. Vaikea silti sanoa vielä, ehtisikö tuon maalata kertaalleen tänä kesänä.

sunnuntai 2. elokuuta 2015

Ulkovuorin kimppuun

Viimeistelin kuluneella viikolla katon kipsilevyjen koolaukset. Seuraava homma oli ulkovuorin koolaukset. Koska sain ne tänään niin pitkälle, kuin se nyt voi tehdä, aloittelin ulkovuorin tekoa. Sainkin appiukon kaveriksi. Alimman laudan kanssa ei oikein pärjää yksin.


Varaston katoksen puoleisilla seinillä jätin koolaukset ylhäältä vielä vajaaksi, jotta kattoon saa kipsilevyt reunaan asti.

Tähän yläkolmioon laitetaan valaistu talonnumero. Talon seinässä oleva numero on valaisematon ja näkyy etenkin hämärällä hieman huonosti. Itseäni harmittaa huonosti merkityt talonnumerot, joten yritän nyt itse tehdä asian hyvin.
Kävin lauantaina Bauhausissa hakemassa tuulenohjaimia. Niitä ei löytynyt, mutta ostin katoksen seinävalaisimet. Vielä jäi hankittavaksi autokatoksen kattovalot, joiden olisi tarkoitus olla sen verran hyvät, että näkee ronkkia autoa talvella. Polttimoiden vaihtelua jne, pientä touhua. Bauhausissa ei ollut oikein mitään sopivaa kyseiseen tarkoitukseen, joten pitää vähän surffailla.

Ajelin lauantaina samaisella reissulla suhteellisen uuden asuntoalueen läpi. Pisti silmään, kuinka lähes järjestäin autokatoksissa pidetään polttoipuita. Näinhän ei saisi tehdä, vaan puut pitäisi sijoitella pois autojen vierestä, esimerkiksi näin kuten meillä.